Ovenschotel met aubergine & zoete aardappel

Een ovenschotel met maar vier ingrediënten? Is het mogelijk? Haha, jazeker! En ze is nog héérlijk ook. Natuurlijk kan je dit recept uitbreiden met alle ingrediënten die je wil, maar dit basisrecept geeft je alvast deze heerlijke veggie ovenschotel met smeuïge puree en kruidige SoFine bio veggie gehakt vulling met tomaat en aubergine.

Een van de moeilijkere vleesvervangers vind ik gehakt. Sommige types versmelten helemaal in je saus (en je ziet er dus niets van), anderen zijn dan weer te anders van smaak om echt als gehakt te kunnen zien. Dit bio veggie gehakt is lekker kruimelig en is een prima vleesvervanger voor wanneer je eens iets zonder vlees op tafel wil zetten, maar een aantal “moeilijkere” eters hebt.

Zoals gezegd kan je deze ovenschotel prima zo op tafel zetten. Wil je een stapje verder gaan? Voeg dan wat gesnipperde ui en look toe bij de aubergine voor extra diepgang. Of strooi wat pittige gemalen kaas over je puree voor hij in de oven gaat. Of gebruik in plaats van pastasaus uit de winkel je zelfgemaakte saus. Vast en zeker overheerlijk!

Ovenschotel met aubergine & zoete aardappel

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 1kg zoete aardappel
  • 2 aubergines
  • 1 pot pastasaus
  • 1 bakje SoFine Veggie gehakt*
  • Optioneel:
  • Wat gemalen kaas voor bovenop

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Spoel en zet net onder wat er in een pot en breng aan de kook. Kook tot de aardappelen van je mes vallen als je er in prikt.
  2. Was de aubergines en snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  3. Doe wat olijfolie in een grote pan/wok en bak ze voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen worden. Voeg het gehakt toe en bak nog 3 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Zet ondertussen de oven op 180°C.
  5. Voeg de pastasaus toe en schep onder elkaar. Laat nog 2 minuten sudderen.
  6. Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en pureer ze. Kruid goed met peper en zout. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe om de puree wat smeuïger te maken.
  7. Schep het aubergine mengsel in een ovenschaal en verdeel de puree hierover. Voeg eventueel de kaas toe.
  8. Zet in het midden de oven voor 15 minuten of tot de puree een krokant korstje krijgt aan de bovenkant.

Notes

*Als je dit door vlees wil vervangen kan je 200g rundergehakt/kippengehakt gebruiken voor magere opties.

Smakelijk!

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met SoFine. Lees mijn disclaimer voor meer informatie over gesponsorde content.

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie