Ontbijtkoekjes

Planning kokerellen

Het Lief start morgen met een nieuwe job! Exciting, toch? Ik wens hem heel veel succes, maar jammer genoeg wordt het vanaf nu pendelen met de trein en zal er op de wekker elke dag een zes verschijnen.. Ugh! Om toch elk minuutje slaap nog extra te kunnen meepikken (wie herkent dit? zeg alsjeblieft dat ik niet de enige ben), zijn we al heel de week in de weer om een goede voorraad aan on-the-go ontbijtjes klaar te maken. Deze ontbijtkoeken kunnen dus natuurlijk niet ontbreken.

On-the-go ontbijt hoeft heus niet te betekenen dat je enkel een appel kan eten, of dat je ontbijtkoeken boordevol suiker onderweg naar binnen moet werken. Je ochtend kan best chill, lekker en gezond verlopen met de juiste voorbereidingen. Voor deze ontbijtkoeken heb je alvast in het weekend niet bijzonder veel tijd nodig en je kan ze perfect invriezen en dan ’s ochtends eentje uithalen om onderweg of op je werk op te eten.

IMG_7551 copy

Deze koeken bevatten al het goede om tot aan de middag vol te zitten. Ik maak ze dan ook lekker groot, zodat je zeker wel verzadigd bent. Je kan er natuurlijk ook kleintjes van maken en als snack meenemen, ideaal omdat ze eigenlijk door de dag heen niet per se koel gehouden moeten worden. Ben je echt geen fan van banaan? Gebruik dan appelmoes. Of hou je niet van kokos, noten of gedroogde veenbessen? Kies dan voor wat lijnzaad, pitten (pompoenpitten bijvoorbeeld) of een rozijntje. Of laat gewoon de dingen weg die je niet lekker vindt. :)

 

Ontbijtkoekjes

Aantal personen: 7 grote koeken of 15 kleinere

Ingrediënten

  • 250g havermout
  • 50g kokosolie*
  • 3 rijpe bananen
  • 50g noten
  • 50g cranberries
  • 30g kokosnoot schilfers

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Prak de bananen en doe in een kom. Voeg 50 gram gesmolten kokosolie toe en meng goed.
  3. Doe alle andere ingrediënten bij in de kom en zet onder elkaar.
  4. Gebruik een koekvormpje of je handen om koekjes te vormen en leg ze op een bakplaat.
  5. Bak de koekjes goudbruin, zo'n 25 minuten in het midden van de oven.
  6. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos of vries ze in.

Notes

*Kokosolie is op kamertemperatuur (in België toch) vast in vorm, maar smelt als je het opwarmt. Daarom zorgt het ook voor een stevigere structuur van het koekje. Je kan dit vervangen door boter in het recept. Andere oliën kunnen ook gebruikt worden, maar dan zal het koekje minder vast en krokant zijn. Kokosolie is tegenwoordig in alle supermarkten verkrijgbaar en al veel goedkoper dan vroeger!

Smakelijk!

IMG_7572 copy

 


 Volg je Kokerellen al?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk:

24 comments

    • Ellen van Kokerellen

      Hahaha, dank je wel! :) Hangt er vanaf hoeveel je er hebt gemaakt zou ik denken. Ik heb uitgerekend dat wanneer je er 7 gigakoekjes van maakt, eentje (of bij grote honger 2) een goed ontbijt zouden zijn. Maar dan zijn ze natuurlijk wel echt GIGA! Maakte je er ongeveer 20, dan kan je er zonder schuldig voelen gerust drie à vier naar binnen spelen. ;)

    • Ellen van Kokerellen

      Hallo Tanja! Ik gebruik inderdaad een mix! Alle noten zijn wel lekker in deze koekjes, dus je kan gewoon diegenen gebruiken die je lekker vindt. Ik zou ze alleen wel even halveren zodat het niet al te grote stukken zijn in je koekje. Veel kookplezier! :)

Plaats reactie