Nutellabrood (2 ingrediënten)

nutella

U leest het goed. Hou pen en papier bij de hand, fietssleutel ligt klaar & sjeesch als de wiedeweerga naar de winkel en maak dit Nutellabrood, NU meteen! Brood met Nutella jongens, heb je me gehoord? Je leven is niet compeet zonder. Haha, maar in alle serieusiteit, dit recept is een toppertje jongens. Zoek je nog een leuke traktatie voor met Pasen (voor het ontbijt, brunch of als hapje) of komen er last minute vrienden langs? Maak dit en iedereen is gegarandeerd tevreden. Verwacht wel veel terugkomende gasten. ;)

Ik had het Nutellabrood al een paar keer voorbij zien komen op Pinterest, maar ik ben niet zo’n brood-maker. En ik ging er vanuit dat de meeste lezers van Kokerellen dit ook niet waren (sorry voor de vooroordelen). Het klinkt misschien lui, maar ik wil echt andere dingen doen in de tijd dat ik deeg sta te kneden, gist sta te controleren of sta te wachten tot mijn deeg is verdrievoudigd (staat te rijzen dus) (of niet en dan moet je terug opnieuw beginnen!). Daarom ging ik op zoek naar een gemakkelijk alternatief waarbij je het deeg voor dit overheerlijke brood niet zelf moest maken.

Ik ben er zeker van dat dit ook zeker lekker is met croissantdeeg, maar toch kies ik bewust voor pizzadeeg bij dit recept? Pizzadeeg? Jep! Geloof me, de combinatie van het heel licht gezouten deeg, lekker krokant aan de buitenkant en wat chewy aan de binnenkant zorgt voor de perfecte balans met de overzoete Nutellachoco die er doorheen loopt. Sweet & salty is een match made in heaven als je het mij vraagt!

nutt

Voor we er in vliegen nog snel even een opmerking over de Nutella. Bij ons thuis is choco een synoniem voor Nutella. Als er choco in huis is, is het Nutella. Als er over choco gepraat wordt, gaat het over Nutella. Dat zijn gewoon feiten. Desondanks vermoed ik dat er ook mensen bij team Boerinneke of Duo-choco zitten, dus ik verzeker jullie bij deze dat dit ook met elk van jullie favoriete chocolade pasta zal lukken.

Ook over de hoeveelheid choco kan menig gediscussieerd worden. Voor mij is 150 gram zeker voldoende, maar voor Het Lief zat er na 250 gram nog lang niet genoeg op. Er zou voor minder gediscussieerd worden op het Kokerellen hoofdkwartier, haha! Kies dus vooral zelf naar eigen smaak hoeveel choco je in je brood wil steken. En wees vooral niet bang. Als het wat te weinig is, zal er zeker nog wel een herkansingsmomentje zijn. ;)

Nutellabrood (2 ingrediënten)

Ingrediënten

  • Pizzabrood
  • 150 gram - 250 gram Nutella (afh. van je verslaving)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor zoals de instructies vermelden op je pizzadeeg (in mijn geval 220°C).
  2. Rol de lap pizzadeeg uit en verdeel gelijkmatig de Nutella erover.
  3. Rol het pizzadeeg op langs de lange kant, zodat je een lange worst deeg krijgt.
  4. Snij net onder de bovenkant van de rol deeg in het midden de rol doormidden, helemaal tot beneden.
  5. Zo krijg je twee aparte delen deeg, die enkel vanboven nog samenhangen.
  6. Draai de rollen naar buiten zodat de gesneden kant naar boven komt te liggen en je de lijnen Nutella goed kan zien.
  7. Leg nu de linkse rol over de rechtse. Leg daarna de rechtse rol (die nu de linkse rol geworden is) terug over de linkse rol. Herhaal tot je deeg helemaal gedraaid is. Zorg er voor dat de gesneden kanten zichtbaar blijven.
  8. Leg de rol voorzichtig op een bakplaat en bak het Nutellabrood voor de aangegeven tijd op de verpakking van het pizzadeeg in de oven.

Smakelijk!

Nutellabrood

 


  Volg je Kokerellen al?

Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:



25 thoughts on “Nutellabrood (2 ingrediënten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *