Nectarines met parmaham

bruschetta-2

Een hapje eenvoudiger dan dit ga je volgens mij nergens vinden! Maar dit wil niet zeggen dat zoiets simpel niet super lekker  kan zijn. Dit hapje is de ideale combinatie van zoet van de nectarine, met kruidig van de basilicum en heerlijk zout van de gedroogde ham. Een perfecte afternoon snack voor met een lekker glaasje wijn.

Ik ben dol op tapas, of hapjes, maar vaak vragen ze toch wel wat voorbereiding. Vaak gebeurt het me wel dat ik later thuis ben dan verwacht en dan trek ik al gauw een zak chips open om toch maar iets op tafel te kunnen zetten. Dan is dit hapje wel een beter alternatief, niet? Het is ook licht verteerbaar en fris in tegenstelling tot veel andere hapjes, dus een perfecte toevoeging aan elke snacktafel.

bruschetta

Het enige wat je hoeft te doen, is de nectarines in stukjes snijden. Kies voor een stevige maar rijpe variant zodat de stukjes niet uit elkaar vallen, maar dat het toch lekker zoet is. Voor de liefhebbers van de combinatie van zoet & zout (ik!) is dit een fantastische snack. Ohja en dan vergeet ik nog dat het eigenlijk heel gezond is ook.

Nectarines met parmaham

Aantal personen: 16 stuks

Ingrediënten

  • 2 nectarines
  • 16 plakjes gedroogde ham
  • 16 basilicumblaadjes

Werkwijze

  1. Snij de nectarines in 8 gelijke schijfjes.
  2. Snij de plakjes ham in de lengte in twee zodat ze mooi rond de nectarinestukjes passen en wikkel daarrond een basilicumblaadje.
  3. Prik vast met een prikkertje en serveer meteen of bewaar in de koelkast.

Smakelijk!

bruschetta-3

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie