Moelleux die altijd lukt!

IMG_9855 copy

Owh yeah, zijn jullie klaar voor wat ze wel eens échte foodporn noemen? Lig je in je bed of ben je op een strikt dieet? Klik dan snel weg voor het te laat is, want deze moelleux laat niemand onberoerd! Een krokant buitenlaagje, maar met een heerlijk smeuïg en lopend binnenste is dit hét dessert bij uitstek dat je op een romantische date of met Valentijn kan serveren. En het best van al? Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig en hij is foolproof!

Ondanks dat een moelleux er misschien uitziet als iets dat alleen een chef zou kunnen maken, is het écht oprecht één van de makkelijkere dingen die je kan maken met Valentijn. Vooral omdat het deeg absoluut geen werk vraagt om het klaar te maken (en je het al op voorhand kan klaarmaken) & omdat het maar een korte tijd in de oven moet! Easy peasy, toch? Je mengt alle ingrediënten gewoon samen en bam! Een fantastisch dessert dat je date volledig weg zal blazen.

IMG_9842 copy

Ik gebruik voor mijn moelleux altijd van die individuele mini-ovenschaaltjes waar je ook wel crème brullée of pudding in kan maken. Super gemakkelijk en moesten ze nu toch niet helemaal uit de vorm komen, dan eet je ze gewoon lekker uit het potje! Ik heb ze echter zelfs al in een cupcakevorm gemaakt & ook dat werkte prima. Of heb je van die metalen serveerringen, dan kan je het daar ook mee proberen? Alleen heb ik dat zelf nog niet uitgetest.

Voor de toppings kan je zo eenvoudig gaan als wat poedersuiker of all out met een bolletje ijs. Ik vind vooral de combinatie van de donkere chocolade met rood fruit ongelofelijk mooi en het past wel bij de hele romantische stijl van Valentijn als je het mij vraagt.

Moulleux die altijd lukt

Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 50 gram pure chocolade (ik gebruike 72% cacao)
  • 70 gram poedersuiker
  • 25 gram bloem
  • 2 eieren

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smeer je bakvormpjes goed in met boter zodat de moulleux makkelijk uit hun vorm kunnen komen na het bakken.
  3. Doe de boter en de chocolade in een kom en zet voor 30 seconden in de microgolf. Roer goed door en zet er opnieuw in tot alles gesmolten is.
  4. Scheid 1 ei en bewaar enkel het eigeel.
  5. Voeg het ei, eigeel en de poedersuiker toe en mix goed door elkaar.
  6. Schep de bloem onder het mengsel tot net helemaal opgenomen.
  7. Verdeel het deeg over de twee vormpjes.
  8. Bak voor 13 minuten in het midden van de oven. Hou je timer in de gaten! Het kan zijn dat het deeg vanboven nog wat lopend lijkt, dat is normaal.
  9. Haal de vormpjes uit de oven en draai ze om op een presenteer-bordje en serveer meteen (eventueel met wat fruit of een bolletje ijs).

Smakelijk!

IMG_9844 copy

Gaan jullie dit receptje uitproberen? Hebben jullie al eens moelleux gemaakt en was het toen een succes??! Let me know!

Dit vind je misschien ook leuk:

10 comments

  1. Trekels Greta

    Hallo Ellen,heb idd al eens moelleux gemaakt met een receptje uit Libelle,ga dit ook eens uitproberen en het resultaat vergelijken,groetjes Greta

  2. Pingback: Top 5 Chocolate Recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends

Plaats reactie