5 van 2 beoordelingen

M&M koekjes

Oh jaa, this is real! Deze M&M-koekjes moet je gewoon eens maken. Verplicht! Deze zachte, boterige koekjes zijn gewoon te goddelijk voor woorden. En, zoals je al wel kon raden, ook gewoon super easy peasy om te maken.

Ik wist al langer dat ik M&M-koekjes wilde maken omdat ik ze er altijd zo lekker en kleurrijk uit zag zien, mar het was er nog niet van gekomen. Wel had ik al veel gelijkaardige receptjes gespot via Pinterest en zag meerdere keren voorbij komen dat er soms puddingpoeder aan het recept werd toegevoegd. Ja, gek hƩ! Ik had er ook nog nooit van gehoord. Dus ik besloot het gewoon uit te gaan testen.

IMG_0335 copy

En wauw! Wat een effect, deze koekjes smaken Ć©cht overheerlijk. Ze zijn zacht, smeuĆÆg met een licht krokant randje en de M&M’s erin maken het geheel natuurlijk compleet. Door het puddingpoeder krijgen de koekjes een extra zachte textuur die ik niet goed kan uitleggen. Je zal ze dus gewoon moeten maken om het zelf te kunnen ervaren! ;)

M&M koekjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
15 koekjes

Ingrediƫnten

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 50 gram witte suiker
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 zakje puddingpoeder 50gr
  • 150 gram M&Mā€™s

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180Ā°C (als je het deeg niet eerst in de koelkast laat opstijven*)
  • Meng de boter met de suikers en ei en mix met een mixer voor 2 minuten tot een romig geheel.
  • Voeg de bloem en puddingpoeder toe en mix tot een geheel.
  • Vouw met een spatel het merendeel van de M&Mā€™s eronder.
  • Rol het deeg in balletjes en leg op de bakplaat.* Laat wat plaats tussen want ze zullen nog erg uitzetten.
  • Verdeel de overige M&Mā€™s op de balletjes en druk ze er een beetje in.
  • Zet in de oven voor 10-12 minuten tot de randjes bruin beginnen worden.
*Laat het deeg uitharden in de koelkast als je hogere zachtere koekjes wil. Des te langer ze in de koelkast staan, des te minder ze uitzetten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!
IMG_0333 copy

Smakelijk!

Nog goesting?

Koekjes
01:35

Speculaaskoekjes (suikervrij)

Dessert
00:50

Citroenkoekjes met lemon curd

Dessert
00:55

Brown butter chocolate chip cookies met speculaas

Koekjes
00:19

De beste Chocolate chip cookies ever!

Dessert
00:30

Gebakken donuts met frambozen frosting (zonder suiker)

Koekjes
00:25

Feestelijke confetti koekjes

Zoete ontbijt
00:30

Kaneelbollen

Dessert
01:05

Chocolade en cheesecake koekjes repen