Mini blauwe bessen cheesecakes

cheesecakes (1 of 1)-5

Ik hou wel eens van een lekker guilty dessertje, zoals cheesecake bijvoorbeeld. Het lastige is, om – wanneer er een hele taart in mijn koelkast staat – er slechts √©√©n sneetje van op te eten. Haha, hebben jullie dat ook? Daarom maakte ik vandaag deze mini blauwe bessen cheesecakes, die er niet alleen “om op te eten” uit zien, maar prima zijn als portie controle.

Ik bakte deze cheesecakes in mijn good old cupcake pan, dus als je die nu nog altijd niet hebt aangeschaft, dan is het nu toch wel écht de moment! Je kan er niet alleen cheesecakes mee maken, maar ook cupcakes (waaronder deze vanille, malteser of wortel cupcakes), voor het ontbijt deze gezonde muesli kommetjes of appelgebakjes. Genoeg opties dus als je het mij vraagt! ;)

cheesecakes (1 of 1)-2

Niet alleen zijn deze cheesecakes dus klein en fijn, ik vind ze er gewoon zo ook extra leuk uitzien! En dit is een ontzettend handig formaat voor een rechtstaand feestje, en om er enkele te vervoeren (ik deed het, en dat ging prima). De ingredi√ęnten die je nodig hebt, zijn allemaal super eenvoudig, alleen de blauwe bessen swirl is n√©t iets meer werk dan mijn normale recepten. Je kan dit gerust achterwege laten als je daar geen zin in hebt, maar ik vind het wel erg leuk staan.

Mini blauwe bessen cheesecakes

Aantal personen: 12 cheesecakes

Ingredi√ęnten

    Voor de bodem:
  • 10 digestive koekjes
  • 80g boter
  • Voor de vulling:
  • 300g philadelphia natuur (roomkaas)
  • 150g witte suiker
  • 2 eieren
  • 1el ma√Įzena
  • 1 citroen, optioneel
  • Voor de bessen swirl:
  • 100g blauwe bessen
  • 2 el witte suiker

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 150¬įC.
  2. Voor de bessen swirl (als je deze gebruikt doe deze stap dan eerst):
  3. Doe de bessen met de suiker en een el water in een pannetje en zet op middelhoog vuur. Laat 10 minuten sudderen tot het geheel ingedikt is en de bessen helemaal versmolten zijn met het mengsel. Druk de bessen ook goed plat met je spatel.
  4. Haal het mengsel nu door een zeef (zodat de echte grote stukken achterblijven) en laat afkoelen.
  5. Maak de bodem:
  6. Smelt de boter in een kommetje in de microgolf.
  7. Doe de koekjes in een afgesloten zakje en verbrijzel met een pan of deegrol tot kruimels of gebruik een staafmixer of foodprocessor.
  8. Doe de koekkruimels bij de boter en zet goed onder elkaar. Het mengsel moet op nat zand lijken*.
  9. Beboter de gaatjes van je cupcakepan royaal met boter of gebruik cupcakepapiertjes (ik raad dit aan) en verdeel het bodemmengsel gelijk. Druk heel goed aan! Ik deed dit met de achterkant van een glas.
  10. Voor de topping:
  11. Doe de roomkaas samen met de suiker en ma√Įzena in een kom en mix voor 2 minuten tot een glad geheel.
  12. Voeg één voor één de eieren toe tot deze helemaal gemengd zijn.
  13. Als je de citroen toevoegt, zest dan nu de rasp van de citroen en voeg ook 1el citroensap toe.
  14. Verdeel het mengsel over de bodempjes van eerder.
  15. Voeg dan overal in het midden 1 theelepel van de bessen swirl toe en ga met een tandenstoker door de swirl en de topping voor extra mooi effect.
  16. Bak in het midden van de oven voor 25 minuten en laat volledig afkoelen (eerst een uur buiten en daarna in de koelkast) voor het verwijderen uit de cupcake pan.

Notes

Knijp wat van het deeg tussen je vingers. Blijft het één geheel? Als het echt nog te droog is, kan je nog wat boter toevoegen. Dit hangt af van merk en dergelijke.

Smakelijk!

cheesecakes (1 of 1)-4

Dit vind je misschien ook leuk:

One comment

  1. Pingback: Top 5 Blueberry Recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends

Plaats reactie