Michiel’s vispannetje

Dit Ć©Ć©npansgerecht met vis draagt de naam Michiel’s vispannetje. Het is namelijk de specialiteit van mijn vriend. Ik mag best trots op hem zijn: de eerste keer stond hij met zijn neus in het kookboek om alles tot op de letter te volgen, terwijl hij nu al op gevoel dit heerlijk stoofpotje kan kruiden en zelfs eigen toevoegingen maakt! Desondanks is dit een enorm gemakkelijk gerechtje dat in minder dan een half uurtje op tafel staat en met gemak vier hongerige magen kan vullen.

Michiel's vispannetje

Aantal personen: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 courgettes
  • 3 rode paprika's
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje (vis of groenten)
  • 1 eetlepel zwarte olijven, in schijfjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 500 gram pangasiusfilet (mag diepgevroren zijn)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze

  1. Ik zal al beginnen met een goede tip: het best begin je met de groenten eerst te snijden. Dan kan je namelijk vlot alles bakken aangezien het allemaal niet bijster lang op het vuur moet!
  2. Zet een grote pot of braadpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe aan de pan. Snij de ui fijn en doe deze in de pot. Roer twee minuten door zodat de ui transparant wordt.
  3. Snij de look erg fijn of pers ze met de lookpers en voeg toe aan de pot. Roer 30 seconden door totdat je de look ruikt. Bak de look niet te lang, dan wordt hij bitter.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met de basilicum, oregano, wat peper en zout. Laat de tomatenpuree zo'n twee minuten meebakken, maar vergeet niet te roeren. Door het bakken van de tomatenpuree verdwijnt de zure tomatensmaak.
  5. Snij de paprika's en de courgettes in beetklare stukken. Voeg ze toe aan de pot, samen met de kappertjes en de olijven. Voeg ook het bouillonblokje toe en een bodempje water om alles wat losser te maken. (Liever te weinig water als te veel, aangezien de courgettes ook heel veel vocht loslaten bij het stoven!) Roer door elkaar en laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pot.
  6. Snij de vis in grove stukken en kruid hem met peper en zout. Roer het groentenmengsel nog een keer goed door en leg de vis er bovenop. Zet het deksel weer op de pot en laat nog 10 minuten garen tot de vis klaar is.

Notes

Dit gerecht is lekker op zichzelf, maar ook heerlijk met wat gekookte krielaardappeltjes, puree, rijst, quinoa of zelfs een stuk brood. Pangasiusfilet is een van de goedkopere vissoorten. Van zichzelf heeft het niet zoveel smaak, maar het neemt de smaak op waarin het wordt gekookt. Kan je deze vis niet meteen vinden, kan je dus ook een andere witte vis gebruiken. En zoals altijd kan je ook groenten toevoegen of weglaten, allemaal naar je eigen smaak. Maar ik moet eerlijk zeggen dat deze combo voor mij toch wel het allerbeste smaakt.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

10 comments

  1. Katka

    Hey Ellen
    Wat een leuke blog! Heb jij misschien dat receptje van die muffins met wortelsmaaktopping ofzoiets dat je toen eens had gemaakt voor het verrassingsfeestje van Dimitri? Dat was zo lekker ;)

  2. Corinne

    Hoi Ellen,

    Wat een leuke blog heb je. Ziet er goed uit ook al ben je nog maar net begonnen. Ik ga je volgen via Bloglovin. Ik ben wel benieuwd wat je nog meer voor lekkers gaat maken.

    Groetjes en veel succes!

    • Ellen Van Gool

      Hoi corinne, super dat je me wilt volgen. Ik vrees wel dat er momenteel problemen zijn met onze bloglovin feed :( Ik heb gevraagd aan bloglovin om hem tijdelijk offline te halen tot ze de issues resolved hebben!

  3. Charlotte

    We hebben net het vispannetje gegeten, echt heel lekker! Het was inderdaad heel simpel en snel klaar (ideaal voor na het werk). Heb het gemaakt met steenbolkfilet (was in de aanbieding in de verstoog) en puree met pijnboompitjes. Merci Ellen! Ik wacht al op het volgende!

Plaats reactie