Mexicaanse gevulde courgette

Gevulde courgette is altijd een favoriet geweest hier op het hoofdkwartier van Kokerellen. Ik merk dat dat bij velen van jullie ook het geval is, dus het werd dringend tijd voor een nieuwe variant op de klassieker (met tomatensaus of curry). Natuurlijk moest ik dan de “Mexican flavours” aanspreken, aangezien de Mexicaanse keuken ook een van mijn favorieten is. Waarom moet je dit receptje maken? Het is in 30 minuten klaar , met erg veel smaak & zonder snijwerk (alleen de courgette uithollen).

 Ik weet niet waarom maar snelle gerechtjes komen bij mij vaak vanuit de Mexicaanse hoek. Waarschijnlijk om dat daar veel met bonen & maïs gewerkt wordt, dingen die we hier voornamelijk uit blik eten. Vroeger maakte ik nooit iets uit blik, maar ik kwam gaandeweg tot de ontdekking door research te doen dat voeding uit blik helemaal niet ongezonder hoeft te zijn. Dat maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker, want zo kan je altijd een voorraadje in huis hebben.

Deze gevulde courgettes zien er misschien niet uit als de allerlekkerste (was écht moeilijk om te fotograferen), maar ze zijn zeker en vast kleine smaakbommetjes. We gebruiken hier salsa als “saus”, die je normaal zou serveren bij je tortilla chips. Wat raar zou je denken, maar het past hier perfect bij de andere smaken die we gebruiken. Probeer het zeker eens uit!

Mexicaanse gevulde courgette

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 300g gehakt (ik nam rund)
  • 1 blik zwarte bonen (400g)
  • 1 blik maïs (400g)
  • 1 pot salsa (ongeveer 400g)
  • 100g gemalen kaas
  • 1 el chili mix kruiden, optioneel*

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de courgettes doormidden en hol ze uit met een lepel zodat je ze gemakkelijk kan vullen, maar ze toch nog stevig zijn.
  3. Bak het gehakt in een pan rul en voeg eventueel de kruiden en bak tot je ze ruikt.
  4. Giet de bonen en maïs af en voeg ze samen met de salsa toe aan het gehakt.
  5. Je kan nu kiezen om de courgette ook nog fijn te hakken en deze aan het mengsel toe te voegen (of gebruik het anders in je volgende soep).
  6. Vul de courgettes nu met het mengsel en verdeel de gemalen kaas erover.
  7. Bak in de oven voor 15 minuten tot de kaas goudbruin is.

Notes

*Taco kruiden, Faijita kruiden, alle Mexicaanse kruidenmixen die je in de winkel vindt zullen hier lekker zijn.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

4 comments

  1. Charlotte

    Het was lekker maar bij ons smaakte de saus wat weinig naar tomaat vond ik persoonlijk. Welke salsa heb jij gebruikt? Het zal daar misschien ook wat van afhangen!

Plaats reactie