Limoen cheesecake

IMG_6258 copy

 

You guys, seriously. Deze cheesecake schreeuwt ZOMER! Een heerlijk krokant bodempje met een frisse, romige en decadente topping boordevol limoensmaak. Echt, print nu het boodschappenlijstje af, of neem een foto met je telefoon, en vlieg als de wiedeweerga naar de winkel. Je moet dit maken, nu!! Haha! Nee, serieus, doen!

 In mijn lijst van zomerrecepten stond sowieso op nummer 1 een heerlijk fris dessertje bedenken. Iets dat niet te zwaar was, een plezier was om naar te kijken en super gemakkelijk om te maken was (altijd een vereiste hier in de Kokerellen-keuken natuurlijk). Cheesecakes doen het naar mijn weten altijd heel goed & als je me op Instagram volgt dan weet je dat ik zelf ook een zeer grote fan ben. ;)

Na een paar trial & errors (die eigenlijk ook al wel lekker smaakten, alles is altijd netjes opgeraakt hoor) denk ik dat ik nu het perfecte receptje heb ontdekt. Natuurlijk kan je dit receptje ook wat calorievriendelijker maken, door philadelphia light te gebruiken en een magere kwark. Ik heb het al uitgetest, en het is prima lekker hoor! Maar niets gaat boven de decadentie van een romig stukje van deze op en top zomerse cheesecake. Daar moet je van profiteren. ;)

Limoen cheesecake bars

Ingrediënten

  • 500 gram kwark
  • 200 gram philadelphia natuur
  • 100 gram suiker
  • 150 gram "Digestive" koekjes
  • 80 gram boter
  • 6 gelatineblaadjes
  • 3 limoenen

Werkwijze

  1. Bereid je browniepan voor door een bakpapiertje erin te leggen dat zowel de bodem als de zijkanten bedekt. Zorg ervoor dat het papier zelfs een beetje over de zijkant hangt, dan kan je de cheesecake er later gemakkelijk uithalen.
  2. Doe de gelatineblaadjes in een kommetje en dompel onder met koud water.
  3. Maak de bodem door de koekjes en boter samen te malen in een keukenmachine. Doe het koekmengsel in de bodem van de bakvorm en druk goed aan zodat een stevige bodem zich vormt.
  4. Doe de kwark samen met de philadelphia en suiker in een kom en mix tot een licht geheel waarbij je de suikerkorrels niet meer proeft. Zest (rasp dus enkel het groene gedeelte van de schil) 2 limoenen en doe bij het kwarkmengsel.
  5. Zodra de gelatine geweekt is, knijp de blaadjes uit en doe ze samen met het sap van 1 limoen in een pannetje. Verwarm net genoeg door tot de gelatine gesmolten is (vergeet niet te roeren!).
  6. Doe het gelatinemengsel bij de kwark en roer goed door.
  7. Giet nu op de koekjesbodem en zet in de ijskast voor minimaal 5 uur.
  8. Haal voorzichtig uit de vorm en snij de cheesecake in mooie vierkantjes.

Smakelijk!

IMG_6260 copy

Dit vind je misschien ook leuk:

14 comments

  1. Sanne

    Mmm! Kan je deze ook gewoon in een ronde taartvorm maken? Of verschillen de verhoudingen van de ingrediënten dan?

  2. Kristof

    Gisteren deze lemon cheese cake ook gemaakt en hij smaakt echt super lekker fris! Zeker met dit warm weer :-) Ik blijf wekelijks terug komen voor nieuwe receptjes!

  3. Ingrid Grosemans

    Ook gisteren de lemon cheese cake gemaakt. Smaakt geweldig. Omwille van de calorieën probeer ik het volgende keer met de bodem van de kwarktaart nl. dadels/havermout ! Kan niet slecht zijn.

  4. Pingback: Top 5 Cheesecake Recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends
  5. Karen

    Waaw, zo lekker!!
    Gisteren bij Griet gaan eten, iedereen was voldaan maar nam toch een dubbele portie nagerecht! Gaan we zelf ook eens maken.

Plaats reactie