Nog geen beoordelingen

Kruidige worteldip met komijn

De tijden van apéro komen nu toch wel echt in zicht (het is bijna april begot!), dus een paar nieuwe dip-receptjes zijn dus wel op hun plaats. Vandaag deel ik alvast deze heerlijk kruidige dip met geraspte worteltjes gebaseerd op een Turks recept. Je zou het een beetje kunnen omschrijven als een tzaziki maar dan met wortelen.

wortel dip komijn healthy gezond 3

Niets zo gemakkelijk als een dip die in 10 minuten klaar is en die alleen maar lekkerder wordt als hij langer in de koelkast kan trekken. Maak hem dus gerust een dag op voorhand, dan komen alle smaken pas echt tot leven. Uiteraard is deze dip geen klassieke cocktailsaus, maar met wat lekkere gesneden groeten of crackers smaakt dit heerlijk naar de lente!

Kruidige worteldip met komijn

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 4 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijn

Instructies

  • Rasp de worteltjes fijn. Hak ook de look fijn of pers met een lookpers.
  • Doe in een kom samen met de yoghurt olijfolie en komijn. Kruid goed met zout en wat peper en roer goed om.
  • Is de dip nog wat te zuur voor je? Dan kan je een eetlepel honing toevoegen. Laat de smaken zeker 2 uur marineren in de koelkast.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

wortel dip komijn healthy gezond 2

Nog goesting?

Hartige hapjes
00:30

Bladerdeeghapje met champignons

Lunch
00:15

Wrap met kip, avocado en mango

Zoete ontbijt
00:35

Wentelteefjes in de oven

Cake & taart
01:00

Upside down cake met appel

Dessert
00:10

Suikervrije yoghurtijs met aardbei en blauwe bes

Veggie
00:15

Naanbrood maken zonder gist

Lunch
00:20

Quinoa salade met erwtjes en asperges

Lunch
00:25

Romige bloemkoolsoep met rode linzen