Krokante basismuesli

Granola final

Zoals ik al eerder zei ben ik een echt ontbijt-mens. Maar net zoals de meesten heb ik niet altijd even veel tijd om ’s ochtends rustig een uurtje aan de ontbijttafel te zitten. Een havermoutje, of wat kwark smaken altijd, maar soms wil ik de ontbijtsleur ontsnappen! Deze muesli is de ideale manier om je ontbijt wat extra kick te geven, maar zonder alle bewaarmiddelen en snelle suikers die je terugvindt in de krokante muesli’s van de supermarkt.

Deze muesli is opnieuw een basisrecept. Je kan zelf naar lieve lust ingrediƫnten toevoegen of aanpassen. Stay tuned, want binnenkort deel ik nog een paar leuke varianten! De muesli zal niet helemaal aan elkaar blijven kleven, maar elk graantje zal een heerlijk laagje bevatten, net zoals de noten die lekker getoast zullen worden in de oven. Je kan de muesli eten met wat melk, wat kwark of gewoon droog onderweg naar je werk. Maak in ƩƩn keer een grote batch (je kan het recept gemakkelijk verdubbelen) en bewaar de muesli in een afgesloten pot. Zo kan je wekenlang genieten van een heerlijk zelfgemaakt ontbijtje.

Krokante basismuesli

Ingrediƫnten

  • 500 gram havermoutvlokken (geen de meest fijngemalen, maar de hele vlokken geven de beste textuur)
  • 5 eetlepels neutrale olie
  • 5 eetlepels ahornsiroop (of honing of agavesiroop)
  • 200 gram gemengde noten
  • 50 gram pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten, ..)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170Ā°C
  2. Doe alle ingrediƫnten in een grote kom.
  3. Zet alles goed onder elkaar zodat alle havervlokken, noten en zaden een laagje olie en siroop hebben.
  4. Doe het mengsel in een grote ovenschaal en verspreid het goed zodat de muesli overal mooi kan bruinen.
  5. Bak voor ongeveer 30-40 minuten of tot de muesli krokant is*. Deze tijd varieert van oven tot oven. Hou de muesli in de gaten zodat hij niet gaat aanbranden.
  6. Neem om de 10 minuten de muesli even uit de oven en schep even door met een spatel, zo worden alle kanten mooi bruin.

Notes

* De muesli kan als hij uit de oven komt nog wat zacht aanvoelen, maar zodra hij afkoelt verhard hij nog heel wat.

Smakelijk!

foto2

Dit vind je misschien ook leuk:



7 thoughts on “Krokante basismuesli”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *