Kokosrotsjes (suikervrij & glutenvrij)

rotkes

Macaroons, nee geen macarons (ben je gek, zoveel geduld en skill heb ik nu ook weer niet hoor, ik doe gewoon alsof ;D), maar desalniettemin, wel heerlijke zachte, zoete kokosmacaroons met een heerlijk krokant laagje aan de buitenkant & laten we alstublieft de heerlijke chocoladedrizzle niet vergeten!

Deze kokosmacaroons zijn de droom van elke kokosnoot liefhebber. Voor alle Bounty-haters, deze zou ik overslaan als ik jullie was. ;) Niet alleen zijn deze koekjes super gemakkelijk om te maken, hoeven ze maar heel kort in de oven en heb je er maar 3 (of 4) ingrediënten voor nodig, ze zijn eigenlijk stiekem ook nog eens gezond!

rotjses1

Ik heb bewust gekozen om geen gewone suiker te nemen, maar om een iets gezondere vervanger te kiezen, zoals honing of ahornsiroop. Kies zelf maar wat je zelf lekker vindt! Voor de rest heb je voor deze koekjes alleen maar kokosrasp & eiwitten nodig. Omdat het de gezonde versie is, zijn deze kokosmacaroons wel iets droger dan de versie die je in de winkel koopt. Daarom raad ik je ten sterkste aan om zeker de chocolade drizzle niet over te slaan. Kies voor de gezonde optie van minstens 70% cacao, of gewoon voor de chocolade die jij het lekkerst vindt.

Kokosmacaroons (aka rotsjes)

Ingrediënten

 • 2 eiwitten
 • 3à4 eetlepels honing/ahornsiroop
 • 200 gram kokosrasp
 • optioneel (maar niet heus): chocolade

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Doe de eiwitten samen met de honing in een kom en klop los met een vork voor ongeveer 30 seconden tot de eiwitten lichtjes beginnen te schuimen.
 3. Doe de kokosrasp erbij en meng alles goed door elkaar.
 4. Gebruik twee lepels of een ijsschep om de rotsjes te vormen. Druk ze goed aan zodat ze hun vorm niet verliezen.
 5. Leg de rotsjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
 6. Bak ze voor 10-15 minuten in de oven.
 7. Laat de rotsjes volledig afkoelen en versier eventueel met wat gesmolten chocolade.

Smakelijk!

rotsjess


Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:

17 comments

 1. Sofie

  Ze waren heel lekker. Ik maakte ze met ahornsiroop (nog nooit gedaan, maar ging prima), maar gebruikte maar 100g i.p.v. 200g kokosrasp voor 2 eiwitten. Zo zijn ze minder droog en kan ik de chocolade weglaten ?.

 2. Kato

  Wooow zoooo lekker en simpel, echt geweldig!
  Ik heb wel een extra eiwit gebruikt omdat ze anders snel uit elkaar vielen bij mij.

 3. sylvie

  hallo, ik wil graag morgen met de kids op school deze rotsjes maken, maar zou voor 30 a 40 kids deze moeten doen, hoeveel heb ik dan van ingredienten nodig? vriendelijke groeten sylvie

 4. Vicky

  hey ik kwam eigenlijk per toeval terug op dit recept , ben het enkele dagen geleden tegengekomen maar ik heb niet alleen het probleem dat ze uit elkaar vallen , ook komen ze als 1 platte dunnere koek uit de oven , alsof ik dus granola krijg in de plaats ! ( ook lekker maar dat was toen toch niet het plan ) , is er iets dat ik hier kan aanpassen ?? Ik gebruik altijd verse kokosnoten , ligt het mogelijks hier dan aan ? de meeste olie is er wel uit thans want ik pers ze eerst uit voor kokosolie ( omdat het in de winkel vaak bewerkt is , tevens dan nog schandelijk duur voor nep virgin olie )

  • Ellen van Kokerellen

   Hi Vicky,

   Bedankt voor je berichtje. Dat is inderdaad vreemd. Ik vermoed dat het aan de verse kokos ligt. Doordat kokosrasp gedroogd is, is al het vocht er aan onttrokken. Dat zal het verschil in eindresultaat geven. Ik raad je aan om het toch eens met gedroogde kokosrasp te doen. Ik ga ze deze week nog eens maken om het recept te dubbel checken! :)

   Liefs,
   Ellen

Plaats reactie