Kokosrijst met spinazie & SoFine Sofishburger

Zoals jullie weten is Mr. Kokerellen ondertussen al bijna 1 jaar vegetariĆ«r. In de Kokerellen-keuken wordt er dan ook veel geĆ«xperimenteerd met plantaardige gerechten en vleesvervangers. Ik gebruik ze niet elke dag, maar het kan zo handig zijn om ze in huis te hebben om snel een maaltijd op tafel te zetten. Ook voor de niet-vegetariĆ«rs is dit de perfecte manier om meer vleesloos te eten (zij zijn vaak nog deĀ groenten, aardappelen, vlees combo gewend). Toen SoFine me contacteerde om samen een aantal recepten te bedenken met hun vleesvervangers was ik meteen enthousiast. Ik ben dol op hun producten en ze zijn bijna niet te onderscheiden van “the real deal”. Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze kokosrijst met spinazie kan maken met heerlijke “fishsticks” maar dan zonder vis.

Ben je dol op de klassieke fishsticks? Dan is deze SoFine Sofishburger ook echt iets voor jou. Ik proef zelfs bijna het verschil niet. En dat zonder enig dierenleed. I love it! En ik ben er zeker van dat je kinderen (of volwassen die ook nog wel eens van een fishstick willen smullen) hier ook weg van zullen zijn.

In plaats van gewone rijst, ben ik eens voor kokosrijst gegaan. Dit doe je simpelweg door kokosmelk toe te voegen aan je kookwater. Dit geeft een subtiele kokossmaak. Je kan ook een theelepeltje suiker toevoegen om de smaken nog meer uit te balanceren. Samen met de spinazie is alles super gemakkelijk klaar te maken. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd.

Kokosrijst met spinazie en SoFish burger

Aantal personen: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 150g rijst
  • 1 blik kokosmelk (400g)
  • 0,5 bouillonblokje
  • 150g spinazie
  • 2el sesamzaadjes
  • 2el ketjap manis*
  • 2 Sofine Sofishburgers

Werkwijze

  1. Doe de rijst samen met de kokosmelk, bouillonblokje en 150ml water in een pannetje en breng aan de kook. Laat sudderen volgens instructies.
  2. Doe wat olie in een grote braadpan en bak de burgers voor 3 minuten langs elke kant goudbruin. Als je geen extra pan wil vuilmaken, kan je dan gewoon de spinazie toevoegen aan de pan en laten slinken voor 1 minuut. Voeg de ketjap manis toe en sesamzaadjes en schep goed om.
  3. Serveer de rijst met de burger (eventueel in reepjes) en de spinazie.

Notes

*een zoetere variant van de klassieke soyasaus. Als je dit niet hebt, kan je gewoon 1 el soyasaus gebruiken en 1 tl suiker.

Smakelijk!

Dit is een gesponsorde blogpost en werd geschreven in samenwerking met SoFine.Ā Desalniettemin is alles wat geschreven staat een weerspiegeling van mijn mening en alleen mijn mening.

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie