5 van 1 beoordeling

Kokoscurry met kip

It’s curry time! Het werd nog eens tijd om een lekker curry receptje met jullie te delen, aangezien mijn vorige curry recept al meer dan 2 jaar geleden is! Stel je voor seg. :) Heb jij zelf al eens een curry gemaakt? Of heb je toch wat schrik voor de pikantheid en pittige smaken? Dan is deze curry zeker de oplossing. Super zacht, mild maar toch boordevol smaak!

Mensen vragen vaak waar ik mijn inspiratie vandaan haal, waarop ik meestal zeg: van overal! Mijn koelkast met restjes is meestal het beginpunt, maar mijn kookboeken of alles wat je op het internet kan vinden gebruik ik ook meestal als startpunt. Nu zag ik via verschillende bronnen dat zij een curry maakten met tomaten erin. Ik had het nog nooit geproefd, maar het leek me de moeite om zelf eens te testen. En ja hoor!

De combinatie van de kokosmelk, currykruiden en tomatenpassata (gezeefde tomaten) is Ć©cht fantastisch lekker! We voegen een beetje suiker toe om de tomaten wat minder zuur te maken en wat nootjes op het einde voor meer crunch. Bij dit gerechtje geldt: des te langer het op staat, des te meer smaak zal er in zitten. Voeg trouwens naar hartelust nog extra groenten toe. Zoals altijd is dit een basisrecept dus laat je eigen creatieve geest gaan!

curry kokos kip gezond healthy dinner rijst 4

Kokos & kip curry

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 blik kokosmelk 400g
  • 1 brik tomatenpassata 500g
  • 2 el currypoeder
  • 2 el bruine suiker

Instructies

  • Snij de kipfilet in blokjes, de ui in ringetjes en pel de knoflook.
  • Doe een eetlepel olie in een pan met hoge randen of een braadpot en bak het currypoeder voor 2 minuten.
  • Pers de look en voeg samen met de ui en kipfilet toe aan de pot. Bak voor twee minuten tot de kipblokjes rondom wat bruin zijn (ze hoeven binnenin niet gaar te zijn).
  • Voeg de kokosmelk, tomatenpassata en suiker toe en roer goed door. Laat pruttelen voor 30 minuten tot de curry goed is ingedikt.
  • Serveer met rijst of naanbrood en eventueel wat gehakte pinda’s

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

curry kokos kip gezond healthy dinner rijst

Nog goesting?

Vlees
00:25

Snelle bami goreng

Aardappel
00:40

Winterstamppot

Hoofdgerecht
00:30

Snelle vol-au-vent

Aardappel
00:25

Healthy Kapsalon

Vlees
00:15

Sla taco's met kipgehakt

Vlees
00:30

Pasta met pompoen

Hoofdgerecht
00:50

Eenpansgerecht met rijst en tandoori kip

Vlees
00:25

Goedgevulde Thaise rode curry met kip