#KOK: Pittige enchiladas met kip

healthy-appelcake

Ik doe een wilde gok en denk dat de meeste van onze studentjes nog niet veel Mexicaans gekookt hebben. Maar eigenlijk is dit één van de gemakkelijkste keukens die er is, en vooral degene met het allermeeste smaak. Weinig werk en een heerlijk decadent dinertje, daar gaan we voor. Daarom vandaag deze heerlijke enchilada’s met kip, zonder snijwerk!

Ik maakte vorig jaar mijn klassieke enchilada’s en tot op de dag van vandaag krijg ik er nog complimenten over van mijn lezers. Hoe dat komt? Enchilada’s zijn gewoon de max! En de krokante kaaslaag bovenaan zal er natuurlijk ook wel voor iets tussenzitten. ;) Bovendien zijn het de lekkerste leftovers, echt waar!

healthy-appelcake-2

Deze variant is er eentje met kip, die je van te voren moet bakken of die je gewoon gebakken (of geroosterd) kan kopen. Samen met een paar potten salsa, kaas & wat tortilla’s krijg je dit heerlijk gerechtje zo op tafel. Verwennerij!

#KOK: Pittige enchilada’s met kip

Aantal personen: 4-6 personen

Ingrediënten

  • 8 wraps
  • 1 pak Mexicaanse groenten (400g)*
  • 500g kipfilet (gebakken en afgekoeld)
  • 3 potten salsasaus
  • 2 el chilikruiden (de zoete variant) of andere Mexicaanse kruiden
  • 100g gemalen kaas

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Scheur de kip met twee vorken in kleine hapklare stukjes.
  3. Meng de groenten en de kip met de salsasaus en de chilikruiden.
  4. Neem een wrap, leg een royale hoeveelheid van de vulling in het midden en rol op en leg in een ovenschaal.
  5. Herhaal voor de overige wraps.
  6. Bedek de bovenkant met een beetje van de vulling en vooral met de gemalen kaas.
  7. Zet in de oven voor 30 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt.

Notes

*Vind je dit niet in de supermarkt? Koop dan een blikje maïs & zwarte bonen. Net zo lekker!

Smakelijk! En vergeet #kokerellenopkot niet te gebruiken voor al je foto’s! :)

healthy-appelcake-3

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie