Kerstdessert: Frambozen charlotte

charlotte-glutenvrij-taart-slagroom-kerst-5

We eindigen deze kerstmenu serie graag met een √©norme knal. Want zo kan je deze taart wel noemen. Met dit receptje kan je echt een prachttaart op tafel zetten. Ik nam de klassieke Charlotte taart met cake, lange vingers en veeel slagroom en maakte er mijn eenvoudigere versie van met frambozen coulis, glutenvrije cake & lange vingers. Deze cake heeft het allemaal. Ze is zacht, smeu√Įg, zoet, krokant, fruitig en gewoon super lekker!

charlotte-glutenvrij-taart-slagroom-kerst-4

Het einde van zo’n kerstmenu mag wel een show stopper zijn. Vinden jullie niet? :) In de winkel zal je helaas niet snel een glutenvrije take away taart vinden en laten we eerlijk zijn: zelfgemaakt smaakt toch echt wel lekkerder, zeker met de kerstfeesten! Ik gebruikte de glutenvrije bloem en lange vingers van Schar¬†zodat ik de klassieke taart in geen tijd kon omtoveren tot een glutenvrije versie die √©cht precies even goed smaakt als de gewone variant. Ik maakte al beide versies, dus ik kan het weten! :D

charlotte-glutenvrij-taart-slagroom-kerst-3

Dit receptje heeft misschien iets meer om het lijf dan de vorige receptjes, maar ik ben er zeker van dat het alle extra moeite helemaal waard zal zijn. Maak de taart al in de voormiddag of maak de afzonderlijke delen (cake, slagroom en coulis) een dag op voorhand en zet de taart de dag zelf in elkaar. Enkele uren in de koelkast (of de diepvriezer voor extra gemakkelijk snijden!) en je hebt een pronkstuk voor je tafel.

Kerstdessert: Frambozen charlotte

Ingredi√ęnten

    Voor de cake:
  • 100g glutenvrije bloem (Sch√§r)
  • 1/2de theelepel bakpoeder
  • 130g suiker
  • 5 eieren
  • Voor de frambozensaus:
  • 250g frambozen
  • 100g suiker
  • Voor de afwerking:
  • 400g room
  • 3el bloemsuiker
  • 1 pak Sch√§r lange vingers

Werkwijze

    Voor de cake:
  1. Verwarm de oven van 180¬įC.
  2. Doe de 5 eieren in een kom en klop met een elektrische mixer los.
  3. Voeg de suiker langzaamaan toe en klop voor 7 minuten (zet een timer!).
  4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix net tot alles gemengd is.
  5. Bekleed een kleine ronde bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Bak voor 55 minuten tot het deeg helemaal gaar is van binnen (prik met een satéprikker om te testen).
  6. Als je twee bakvormen hebt, verdeel dan het deeg en bak voor 25 minuten.
  7. Laat afkoelen en maak ondertussen de frambozensaus:
  8. Frambozensaus:
  9. Doe de frambozen samen met de suiker in een pannetje en laat een paar minuten koken.
  10. Haal door een zeef om de pitjes te vangen en laat afkoelen in de koelkast.
  11. Voor de samenstelling van de taart:
  12. Klop de room met de suiker stevig. Zet in de koelkast.
  13. Maak de bakvorm proper en bekleed helemaal met plastiekfolie.
  14. Snij een rand van 1 cm van de zijkanten van de cake en snij doormidden (als je in één vorm bakte).
  15. Leg de eerste cake in de cakevorm en omring de cake met de lange vingers (rechtopstaand). Bestrijk de cake met de helft van de frambozencoulis en verdeel daar de helft van de slagroom op.
  16. Herhaal met de tweede cake en zet in de koelkast of in de diepvriezer (maximaal 3 uur).

Smakelijk!

charlotte-glutenvrij-taart-slagroom-kerst-2

Dit vind je misschien ook leuk:



4 thoughts on “Kerstdessert: Frambozen charlotte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *