#Instafood 1

Untitled-1

It’s Friyaaaay! Laatste dag van de werkweek weeral en ik kijk al met veel plezier uit naar het weekend, want ik ga met een hele hoop andere meiden op vrijgezellen-weekend! Top! Omdat ik vaak de vraag krijg om wat meer persoonlijke touches toe te voegen aan mijn blog, en omdat ik het best moeilijk vind om dat zomaar ineens te doen leek deze nieuwe rubriek me al een goed startpunt. Ik wil namelijk met jullie om de zoveel weken eens een “eetdagboekje” van een doordeweekse dag laten zien, als jullie dat interessant vinden natuurlijk. ;) Vandaag dus de eerste #instafood post waarin ik jullie laat zien wat ik dinsdag at!

IMG_6937 copy copy

Ik hou van ontbijten, dus je zal mij dan ook nooit een ochtendmaaltijdje zien overslaan. Soms heb ik veel tijd (als ik uit bed geraak), maar vaak ook helemaal niet. Gelukkig had ik nu best wel wat tijd en omdat de herfst er geen gras over laat groeien had ik behoefte aan iets warms. Ik haalde de goede oude havermout terug boven en maakte er gebakken kaneelappeltjes bij. Super gemakkelijk en vullend, misschien binnenkort eens een receptje delen? ;)lunch

Zoals ik al wel eens eerder heb gezegd op mijn blog, hou ik niet zo van boterhammen die al een hele voormiddag in mijn brooddoos klef aan het worden zijn. Daarom kies ik er vaak voor om een dubbele portie van het avondeten te maken en de restjes mee te nemen als lunch. En als ik zeg dat ik altijd mijn favoriete recepten met jullie deel is dat niet gelogen, want zoals je ziet maak ik ze voor mezelf ook regelmatig! Dit is (weliswaar een minder fotogenieke versie – het is dan ook “uit het leven gegrepen” -) de quinoa salade met asperges, avocado en erwtjes. Ik gebruikte voor deze versie bulgur in plaats van quinoa want dat had ik nog in huis! Ohja, ik deed er ook nog wat kipblokjes bij, jum!

IMG_4289 copy copy

Ik hou enorm van eten, en dus ook van snacken. Ik probeer altijd zo weinig mogelijk mee te nemen van ongezonde tussendoortjes want die vliegen bij mij de deur uit! Op mijn kantoor hebben we gelukkig een ijskast, dus ik kan alles wat ik maar wil meenemen. Ik spotte een overrijpe mango en passievrucht die in een hoekje in de ijskast thuis lagen, sneed ze de avond ervoor in stukjes & mengde ze met wat magere kwark op de dag zelf. Perfect en de smaken combo was héérlijk! Dit moet ik vaker doen. :)

IMG_4281 copy copy

Het avondeten hebben jullie vast en zeker deze week al voorbij zien komen, de instant famous BLOEMKOOLPIZZA! Door erover te schrijven krijg ik er meteen weer trek in. ;) Deze pizza vraagt iets meer werk dan mijn gemiddeld receptje, maar Het Lief maakt er een sport van om het deeg zo droog mogelijk te krijgen (a.k.a. de krokantste korst te bekomen), dus ik mag zeker niet klagen. Deze komt bij ons wekelijks terug denk ik. Zo heerlijk en vullend, en compleet guilt free! (Haha, valt het op dat ik de pizza nog in foto-modus heb liggen? Ik kon niet meer wachten en moest even snel tussendoor al een hapje proeven van het resultaat. That’s the Kokerellen life people!

dessert copy

’s Avonds krijg ik het vaak moeilijk, ook al heb ik door de dag al zo mijn best gedaan om gezond te eten (zo zie je, niemand is perfect hoor!) dus ik eet in de zetel nog een handjevol gezouten zonnebloempitjes nog in de schil (een prima vervanger voor chips als je het mij vraagt. Je bent er ook lekker lang mee bezig) & een plakje homemade bananenbrood. Ik maak natuurlijk niet elke avond een verse cake. Meestal bak ik iets in het weekend, snij ik het alvast in stukken (of ik maak er muffins van) en dan vries ik ze apart in zakjes in. Ideaal, een paar seconden in de microgolf en het lijkt net uit de oven te komen. ;)

Zo, dit was alles wat ik op een doordeweekse werkdag zoal naar binnen speel. Zoals je ziet een goede mix, maar laat je niet vangen hoor.  Als er met taart getrakteerd wordt op mijn werk, sta ik bij de eersten in de rij. Het leven is te kort en genieten is het allerbelangrijkste, toch?! Anyway, laat zeker achter in de comments hieronder of jullie zulke posts leuk vinden en of ik dit vaker moet doen! Ik lees zelf heel graag eetdagboekjes, maar iedereen zijn voorkeur natuurlijk. ;) Tips & tricks zijn altijd welkom. Fijn weekend!


 Volg je Kokerellen al?

Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

3 comments

Plaats reactie