How to: Ananas snijden

1

 

Aah, le sun is shining & dan is er niets verfrissender dan een lekker stukje ananas. Ikzelf ben er helemaal dol op! Wel van verse ananas, die uit blik smaakt helemaal naar niets. En wist je dat het snijden van een ananas helemaal niet zo uitdagend is dan het op het eerste zicht misschien lijkt? Vandaag deel ik met jullie een foto tutorial over hoe je super snel en gemakkelijk met een bakje heerlijk geel fruit in het zonnetje kan vertoeven.

Eerst en vooral moet je een ananas kopen. Hiervoor heb ik alvast een paar tips om te kijken of je ananas al rijp genoeg is om hem te snijden (of als je hem groen had gekocht, om te kijken wanneer je hem dan eindelijk kan gaan verorberen). Eerst en vooral moet de ananas er langs buiten mooi bruin en kleurrijk uitzien en zo min mogelijk groen bevatten in de schacht. De bladeren van het kroon zijn daarnaast ook een goede meter. Als je namelijk zonder veel moeite een blad uit de kroon kan trekken, dan mag je er zeker van zijn dat je ananas klaar is om gesneden te worden! Nog een tip is dat je aan de onderkant van de ananas kan ruiken & als hij naar heerlijke ananas ruikt zit je goed!

Nu op naar de foto-tutorial, super gemakkelijk & zo easy:

1. Snij de top en het kontje van de ananas recht af.

2

2. Snij de ‘schacht’ van de ananas in vier gelijke delen

3
3. Verwijder het harde middenstuk bij elk partje

4
4. Snij elk partje in de lengte (zonder schil door te snijden!)

5
5. Vruchtvlees lossnijden van de schil (hulp inschakelen van huisdier is optioneel ;D)

6
6. Vruchtvlees in stukjes snijden (wederom zonder de schil door te snijden)

7
7. Smullen maar!

ananaas

 


Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

8 comments

  1. Nienke

    super handig deze foto’s! Mijn vader doet het altijd met een soort ananastool waarmee je mooie kringen krijgt, maar geen idee hoe dat werkt eigenlijk ! Nu kan ik eindelijk ook zelf ananas in huis halen ;)

  2. Carolien - On a Healthy Adventure

    Ik heb een ananas nog nooit zo gesneden, meestal snijden we er thuis ringen af, maar dat is toch wel wat geklungel.
    Tegenwoordig koop ik ook wel de ‘geschilde’ ananas bij de Carrefour, daarbij is de schil ervanaf en het binnenste eruit en moet ik het enkel nog in stukken snijden.

Plaats reactie