Honingwafeltjes

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb alvast het gevoel dat de herfst stilletjes aan komt binnengekropen. Afgelopen weekend was het zeikweer (excuse my language). Dat is dan wel weer het perfecte excuus om wat meer tijd in de keuken door te brengen. Eén van de dingen die me altijd opvrolijken wanneer het weer niet mee wil: de geur van versgebakken zoetigheden! Deze wafeltjes maakte ik dan ook met veel plezier & aan de hoeveelheid te zien die ik verorberde, at ik ze met nog meer plezier.  ;)

Iedereen heeft wel zo’n recept liggen van een grootmoeder of –vader, tante of ander ver familielid voor de vaste familiewafeltjes. Ik was dan ook op zoek naar die van mijn opa (naast soepballetjes rollen, was wafels bakken zijn vaste bijdrage aan het huishouden), maar helaas heb ik ze nog niet kunnen lokaliseren. Ik weet nochtans zeker dat ik er destijds een foto van had genomen met mijn gsm, maar het gestructureerd opbergen van digitale informatie is een discussie die ik hier nu niet wil starten.

In ieder geval hebben jullie deze dan nog van mij te goed! In tussentijden moeten (achja, zo’n opgave is het misschien ook niet) jullie het dan maar met dit recept voor honingwafeltjes stellen. Nog zo’n nostalgisch recept dat me aan de markt doet denken. Ik vond online niet echt een recept dat ik er lekker vond uit zien (als dat al kan op basis van geschreven ingrediënten) dus experimenteerde ik zelf tot ik het gewenste resultaat bekwam. Super gemakkelijke, lekkere & zachte wafeltjes voor het hele gezin!

Honingwafeltjes

Aantal personen: +-15 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100g boter, op kamertemperatuur
  • 100g honing*
  • 1 tl vanille-extract

Werkwijze

  1. Laat je wafelijzer voorverwarmen. Ik zet mijn knop op de middelste temperatuur. Begin door dit ook te doen, merk je dat je wafels te donker/te licht zijn, pas de temperatuur dan al doende aan.
  2. Neem een grote kom en doe hierin de boter en de honing. Meng goed door met een garde. Is je boter nog te hard, zet ze dan 20 seconden in de microgolf. Er moet een homogene massa ontstaan.
  3. Voeg de vanille en de eieren één voor één toe aan het deeg en meng goed door met de garde.
  4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng met een spatel of houten lepel tot een geheel.
  5. Verdeel wat boter over je wafelijzer en bak de wafeltjes gedurende 3,5 minuut (dan waren ze bij mij perfect) goudbruin.
  6. Laat afkoelen (als je het geduld er voor hebt).
  7. Bewaar de wafeltjes in een luchtdichte doos. Ze zijn het lekkerste versgebakken of nog even in de broodrooster of oven gestoken.

Notes

*Door de honing blijven de wafeltjes erg zacht. Heb je liever een meer krokante buitenlaag, kan je een deel van de honing door suiker vervangen.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



4 thoughts on “Honingwafeltjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *