Filmpje: 2 heerlijke quesadilla’s op de barbecue

Afgelopen weekend was het droog & koud. Ideaal weer dus om mijn Weber Red Kettle barbecue nog eens boven te halen! Ik maakte deze keer gebruik van de bakplaat die ik dankzij het GBS systeem gemakkelijk in de barbecue kon plaatsen en bedacht deze twee nieuwe quesadilla recepten. De fam was meteen testpubliek en de recepten kregen een score van 10 op 10. Ik kan dan ook niet anders dan de receptjes met jullie te delen.

Ik nam opnieuw een receptvideo op, maar uiteraard kan je onderaan ook de uitgeschreven recepten terugvinden! Heb je geen barbecue, kan je uiteraard deze recepten ook in de pan maken. Maar ik daag je uit om eens met z’n allen rond het vuur te gaan staan. Je staat er versteld van hoe gezellig dit kan zijn! :)

 

2 heerlijke quesadilla’s op de barbecue

Ingrediënten

    Quesadilla met gegrilde groenten:
  • 8 wraps
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 100g pesto
  • 150g mozzarella
  • Quesadilla met boschampignons en geitenkaas:
  • 6 wraps
  • 250g boschampignons
  • 100g babyspinazie
  • 50g geitenkaas
  • 100g mozzarella
  • 1el gedroogde tijm

Werkwijze

    Quesadilla met gegrilde groenten:
  1. Was alle groenten en snij in grove plakken en doe in een kom.
  2. Voeg wat olijfolie toe en kruid goed af met peper en zout
  3. Verwarm de barbecue op 200°C (of een pan op hoog vuur) en bak de groenten tot ze gaar en gegrild zijn. Een paar donkere stukken zijn niet erg!
  4. Beleg de helft van een wrap met een eetlepel pesto, wat gegrilde groenten en een dosis mozzarella.
  5. Vouw de onbelegde kant dicht en bak de quesedilla op de bakplaat met wat olijfolie goudbruin langs beide kanten. Bak je op de barbecue, zorg dan dat de temperatuur gedaald is tot 150°C zodat dit niet te snel gaat.
  6. Snij de quesadilla in driehoekjes en smullen maar!
  7. Quesadilla met boschampignons en geitenkaas:
  8. Maak de boschampignons schoon en snij ze in vieren.
  9. Doe ze in een kom samen met de spinazie, gedroogde tijm en kruid met peper en zout.
  10. Bak op de bakplaat (of pan) voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn en de spinazie geslonken is.
  11. Beleg de helft van een wrap met de champignons, geitenkaas en mozzarella.
  12. Vouw de onbelegde kant dicht en bak de quesedilla op de bakplaat met wat olijfolie goudbruin langs beide kanten. Bak je op de barbecue, zorg dan dat de temperatuur gedaald is tot 150°C zodat dit niet te snel gaat.
  13. Snij de quesadilla in driehoekjes en smullen maar!

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *