Havermout crêpes

Oh jaa, deze breakfast party is getting started! Niets schreeuwt “YES, ontbijt” dan deze gemakkelijke, maar vooral overheerlijke havermout crêpes. Er is dus ab-so-luut geen nood aan voorgemaakte pakjes van de winkel, want het is gemakkelijker om het zelf te maken. Haal dus je havermout(meel) al maar boven, want ik ben er zeker van dat je deze heel snel zal willen uitproberen.

Aan pancake receptjes op mijn blog geen gebrek, maar wat er nog ontbrak was een gezondere variant van de traditionele pannenkoek. Gewoon, je kent hem wel, die dunne flapperige pannenkoek. Heerlijk met siroop, fruit of gewoon een goede laag bruine suiker zoals we ze vroeger aten.

Deze pannenkoeken hebben een paar kleine twists maar worden daardoor een pak gezonder. Geen probleem dus om ze voor het ontbijt, het middagmaal of zelfs het avondeten op tafel te zetten. Kies voor een zoete variant met fruit of suiker (zoals ik) of ga voor een hartige variant en gebruik je pannenkoeken als wrap met wat kaas, spek of andere heerlijke toppings. Aan jou de keuze!

Havermout crêpes

Aantal personen: 8 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 50g havermeel*
  • 50g tarwebloem**
  • 250ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1tl vanille, optioneel

Werkwijze

  1. Meng het havermeel met de bloem.
  2. Maak een kuiltje in het deeg en voeg de melk en eieren toe, en eventueel de vanille.
  3. Meng van binnen naar buiten tot een egaal deeg.
  4. Verwarm een pannenkoekenpan op hoog vuur.
  5. Voeg telkens een kleine pollepel toe aan de pan en swirl het deeg rond tot een egaal vlak.
  6. Laat bakken tot ze goudbruin zien (bij mij maar 30 seconden) en draai dan om.
  7. Hou de pannenkoeken warm in de oven op 150°C of verorber meteen.

Notes

*Je kan ook je eigen havermeel maken met een staafmixer of blender. **Ik nam de ratio 50/50 bloem vs havermout. Wil je de pannenkoeken nog gezonder maken? Ga dan voor meer havermout vs bloem. De pannenkoeken zullen zo wel iets moeilijker bakken maar ze zijn nog altijd heerlijk!

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

3 comments

  1. Aminata Samaké

    Hallo Ellen,
    Ik ben Aminata en ik maak biologische Afrikaanse dranken. Ik ben onder de charme van je blog…Zou jij het intetessant vinden
    om eens te ontmoeten en over mijn producten te bespreken?

    Ik ken je blog via Evelien Verschroeven.
    ik hoor het wel.
    Groetjes
    Aminata

Plaats reactie