Griekse ovenschotel met gehaktballen

Ovenschotels zijn nog altijd één van mijn favoriete maaltijden om als avondeten klaar te maken. Ze zijn relatief snel klaar (weinig werk, soms wat langer in de oven), alle smaken kunnen zo heerlijk combineren & er zijn eindeloze mogelijkheden. Ik hou het liever eenvoudig dan ingewikkeld, net zoals deze Griekse ovenschotel met aardappeltjes.

Alle lekkere Griekse smaken worden hier gecombineerd. Krokante krieltjes, rode ui, geroosterde tomaatjes, feta en olijven. Ze gaan perfect samen met (lams)gehaktballetjes, maar uiteraard kan je ook van deze ovenschotel genieten zonder vlees. It’s up to you! Wil je je gehaktballetjes goudbruin? Dan bak je ze best de laatste 10 minuten in de pan, maar je kan ze ook prima mee in de oven steken (minder afwas!).

Griekse ovenschotel met gehaktballen

Ingrediënten

  • 1kg krieltjes
  • 2 rode uien
  • een handjevol verse tijm
  • 200g trostomaatjes
  • 400g bereid (lams)gehakt
  • 20 zwarte olijven
  • 50g fetakaas

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de krieltjes en snij in partjes (in vieren). Schil de rode ui en snij in gelijkaardige partjes.
  3. Doe beide in een grote ovenschaal en verdeel hier wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
  4. Rits de verse tijm en meng onder de ui en aardappelen.
  5. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de aardappelen al lichtjes goudbruin kleuren.
  6. Voeg dan de trostomaatjes toe en zet opnieuw voor 10-15 minuten in de oven.
  7. Verdeel het gehakt in 12/16 delen en rol het gehakt tot balletjes. Je kan de balletjes voor de laatste 5-8 minuten in de pan meebakken of je kan ze ook samen met de tomaatjes bij in de ovenschaal doen. Dan kleuren ze alleen wat minder donker.
  8. Haal de ovenschaal uit de oven als de aardappelen goudbruin zijn en de gehaktballetjes gaar.
  9. Verdeel de zwarte olijven en fetakaas over de ovenschotel en je bent klaar om te serveren.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



2 thoughts on “Griekse ovenschotel met gehaktballen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *