Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten1

 

Als full-time snacker ben ik altijd op zoek naar gezonde snacks voor op het werk, tijdens het bloggen of in de zetel. Mijn havermoutkoekjes doen mijn trek in een zoetje helemaal wegnemen, maar over het algemeen ben ik eigenlijk meer een zoute snacker. Toen ik het idee van geroosterde kikkererwten dan ook een paar jaar geleden online tegenkwam, wilde ik het meteen uitproberen. Wat een succes! En nee, ze smaken helemaal niet naar een platte boon. Ze zijn net super knapperig, luchtig en heerlijk gekruid.

Ik heb het liefst zoveel mogelijk textuur in mijn eten. Ik hou er van om dingen te proeven zoals ze zijn, dus niet helemaal platgekookt. Daarom ben ik ook zo fan van deze geroosterde kikkererwten. Je neemt een handjevol en ze zijn zoooo crunchy. Je hebt echt het gevoel dat je een hele zak chips achter de kiezen steekt maar dan zonder enig schuldgevoel! :)

Ik kies in deze versie voor chilikruiden (wat had je gedacht! :D), maar je kan deze snackies helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Wat mij ook lekker lijkt zijn paprikakruiden, currykruiden, provencaalse kruiden of zelfs kippenkruiden voor een meaty smaakje. Laat me zeker weten welke jij uitprobeert!

Geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 el chilikruiden (doe dit naar smaak!)
  • Zout (optioneel, als je van extra salty houdt)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af.
  3. Droog de kikkererwten met een droge keukenhanddoek of wat keukenpapier.
  4. Verspreid de kikkererwten op een bakplaat en doe er 2 eetlepels olie en de kruiden bij. Roer goed onder elkaar en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten.
  5. Zet om de 15 minuten de kikkererwten even onder elkaar zodat ze langs alle kanten knapperig kunnen worden.
  6. Test een kikkererwtje voor je ze uit de oven haalt. Is het een krakerig, luchtig en kruidig balletje? Dan zijn ze klaar!

Smakelijk!

Plaat

Dit vind je misschien ook leuk:

8 comments

Plaats reactie