Fleurige fish taco’s

IMG_0524 copy

 

Summer is coming! Ook al voelt het weer niet altijd alsof dit waar is, maar geloof me! Als je deze taco’s maakt lijkt het net of je midden in een heerlijke zomerdag zit! Deze frisse en gezonde taco’s zijn ongelofelijk makkelijk om te maken, en fantastisch leuk om voor een grote groep te maken en te delen.

In de winter hou ik van stevige stoofpotten en hartverwarmende maaltijden, maar wanneer het weer buiten wat warmer wordt, grijp ik vaker naar lichte, kleurrijke avondreceptjes die zowel fris als overheerlijk zijn. Daar horen deze taco’s zeker en vast bij.

IMG_0528 copy

Eigenlijk kan je dit recept helemaal aanpassen aan je eigen smaken, maar ik vind de kleurencombinatie bij deze taco’s zo vrolijk! Fijngesneden rode kool, frisse ijsbergsla, tomaatjes, avocado en maïs met een beetje limoen erbovenop. De perfecte combinatie van allerlei kleuren, smaken en texturen voor een interessante taco.

Je hoeft trouwens bijna geen pan boven te halen, alleen de vis wordt gebakken. En het kon niet gemakkelijker! Kruidt je kabeljauw goed met peper en zout en rol eventueel in wat bloem voor een extra krokante buitenlaag en bak rondom bruin in een pannetje. Haal de vis uit elkaar met twee vorken om gemakkelijk over je taco’s te verdelen en klaar is kees!

Fleurige fish taco’s

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 8-10 kleine wraps*
  • 400 gram kabeljauw
  • 2 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • Koude groenten (ik nam rode kool, ijsbergsla, komkommer, tomaat & maïs)
  • Voor frisse kruidendressing:
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • een handjevol peterselie

Werkwijze

  1. Snij alle groenten fijn.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur.
  3. Meng de bloem samen met het paprikapoeder, peper en zout in een kommetje en dip de vis hierin.
  4. Bak de vis voor 2 minuten aan elke kant tot hij gaar is.
  5. Voor de dressing:
  6. Meng de mayonaise met de yoghurt en fijngehakte peterselie.
  7. Serveren:
  8. Verwarm de wraps in de microgolf voor 30 seconden.
  9. Breek de vis op met twee vorken en verdeel over de wraps samen met de groenten en dressing.

Notes

*Je kan ook harde taco schelpen gebruiken

Smakelijk!

IMG_0517 copy

Dit vind je misschien ook leuk:



5 thoughts on “Fleurige fish taco’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *