Enchiladas

enchiladas

De titel zegt het al, vandaag op de menu: Enchiladas! Niet meer, niet minder. Maar dat hoeft ook niet wat dit gerechtje is ON-GE-LOFELIJK lekker. Geloof me maar.

Zoals jullie wel weten hou ik van de Mexicaanse keuken (bijvoorbeeld deze lunchsalade, chili con carne of nacho’s in de oven). Echt waar, ik moet bewust mijn best doen om niet elke week iets Mexicaans te posten. Enchiladas is een ovengerecht met tortilla’s (of wraps) gevuld met groenten en vlees en daarbovenop lekker veel kaas. Vandaag laat ik jullie mijn standaard receptje zien, maar verwacht in de toekomst nog een paar lekkere varianten.

Voor de groenten maakte ik het mij deze keer lekker gemakkelijk. Ik koos dan ook voor Mexicaanse groentenmix uit de diepvries. Natuurlijk kan je ook zelf een eigen samenstelling maken van alle groenten die je lekker vindt, denk maar aan maïs, paprika, groene boontjes, kidneybonen, courgette, … noem maar op! Ben je vegetariër, laat dan gewoon het vlees weg en voeg wat extra bonen toe. Ik ben zeker dat dit gerechtje daarmee even lekker en vullend is.

Enchiladas

Aantal personen: 4 personen (8 wraps)

Ingrediënten

  • 8 tortilla's
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 800 gram Mexicaanse groentenmix (of eigen samenstelling)
  • 1 zakje enchiladas-kruidenmix*
  • 200 gram gemalen kaas

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Gebruik een grote pan met hoge randen of een grote pot voor de vulling.
  3. Als je diepvriesgroenten neemt, kan je ze oftewel op voorhand laten ontdooien in een zeef oftewel de groenten meteen in de pan doen met wat water en ze zo gaar laten worden. Gebruik je verse groenten, doe dan wat olijfolie in een pan en bak de groenten voor zo'n 8 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Voeg het gehakt bij de groenten en bak het rul.
  5. Doe de tomatenblokjes erbij en spoel de blikken uit met een beetje water. Doe ook het zakje kruidenmix in de pan.
  6. Laat zo'n 3 minuutjes pruttelen en kruid indien nodig nog af met peper en zout.
  7. Neem een grote ovenschaal (of twee kleinere) en doe een heel klein beetje saus op de bodem.
  8. Neem 1 tortilla in je hand. Schep wat vulling in het midden van de tortilla en vouw de kanten naar binnen.
  9. Leg de tortilla met de geplooide kant naar beneden in de ovenschaal.
  10. Herhaal met de overige tortilla's tot ze allemaal lekker knus naast elkaar in de ovenschaal liggen.
  11. Zorg dat je nog wat saus over hebt om over de tortilla's te verdelen als ze in de schaal liggen, anders worden ze te krokant in de oven.
  12. Doe de gemalen kaas er er over en bak voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Notes

* Deze mix vind je bij de Mexicaanse sectie in de supermarkt, super goedkoop!

Smakelijk!

voor



  Volg je Kokerellen al?

Facebook IntagramBloglovin Pinterest Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:



13 thoughts on “Enchiladas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *