De allerlekkerste (vegan) wafels

Hier zijn ze dan! Deze heerlijke vegan wafels kon je al een paar keer op Instagram voorbij zien komen en wat was de vraag groot om ze snel op de blog te delen. Dan doen we dat natuurlijk met veel plezier. Misschien iets om morgenvroeg op de menu te zetten voor je Valentijn? ;)

Deze wafels zijn de perfectie zelf! Ze zijn gezond (toch een heel pak gezonder dan traditionele wafels), waardoor je ze perfect als ontbijt kan eten met wat vers fruit. Maar, je kan ze ook gemakkelijk meenemen als snack wafels. Daar zijn ze namelijk ook zeer geschikt voor. Maak een hele lading en bewaar de overschotjes in zakjes in de diepvriezer en haal ze uit een paar uren voor je ze nodig hebt. Hou je van krokante wafels? Dan is mijn geheime truc om ze nog 1x in de broodrooster te doen voor je ze op eet. Dan worden ze super krokant en warm. HĆ©Ć©rlijk!

Ik gebruik voor dit recept een mengeling van havermout en gewone bloem omdat dit een perfecte textuur geeft voor de wafels met nog genoeg voedingsstoffen. Je kan zelf spelen met de hoeveelheden als je wil. Maar als je meer bloem gebruikt, dan gaan ze meer naar standaardwafels smaken. Dat laat ik aan jou over. :) Heb je even, laat het deegje dan 10 minuten staan. Dan zijn je wafels extra fluffy!

De allerlekkerste (vegan) wafels!

Aantal personen: 8 wafels

Ingrediƫnten

  • 180g zelfrijzende bloem*
  • 80g havermeel/havervlokken
  • 80g ahornsiroop
  • 2el olie
  • 300ml amandelmelk + 1tl azijn**

Werkwijze

  1. Doe de amandelmelk en azijn in een glas en laat staan terwijl je de rest van de ingrediƫnten klaarzet.
  2. Verwarm ondertussen je wafelijzer voor. Ik zette de mijne iets verder dan halfweg.
  3. Doe de bloem en de haver bij elkaar en mix goed door. Voeg een klein snuifje zout toe.
  4. Maak een kuiltje in de bloem en giet daarin de ahornsiroop, olie en melk. Meng goed door.
  5. Vergeet je wafelijzer niet in te oliƫn en doe dan het deeg in het wafelijzer. Bak voor zo'n 3 minuten of tot goudbruin.
  6. Serveer met je favoriete fruit. Ik maakte de snelste coulis aller tijden: blauwe bessen in een pannetje opwarmen met wat ahornsiroop.

Notes

*Ik had enkel patisseriebloem dus ik nam dit + 1,5tl bakpoeder. Je kan ook volkorenbloem, boekweit of spelt gebruiken. **Ik had frambozenazijn in huis, maar gewone azijn, wittewijnazijn of appelazijn kunnen ook prima!

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

Plaats reactie