Creamy ovenschotel met zalm, prei en wortelen

IMG_8196 copy

 

Een dagje vakantie! Hoera! Nog inspiratie nodig voor het avondeten misschien? Geen nood, Kokerellen weet raad! Vandaag op de blog: Ć©Ć©n van de gemakkelijkste ovenschotels tot nu toe! Oh boy jongens, deze is to die for! Zo lekker smeuĆÆg en creamy, en zo weinig werk. I love it! De kruidige smaak van de roomkaas gaat goed samen met de herfstige groenten en de nog sappige zalm. Topcombo!


Ik vind de combinatie van prei en wortel Ć©cht heerlijk. Ik weet niet waarom maar ik ben er gewoon dol op, zeker in combinatie met een goede laag kruiden. Deze ovenschotel heeft dan ook alles wat ik lekker vind. Fijngesneden prei en wortel, kruidenkaas, krieltjes en heerlijke stukjes zalm die het geheel afmaken. Zoals gewoonlijk kies ik weer voor een Ć©Ć©npansgerecht (of moet je Ć©Ć©novenschotelgerecht zeggen?), zodat je een minimale afwas hebt achteraf. Gewoon rustig met je twee benen omhoog wachten tot je avondeten klaar is. Ik kan me niet veel beters bedenken. ;)

Ik kies hier weer voor Boursin Cuisine Light, een van mijn favoriete kruidenkazen om mee te koken. Heel romig, smeuĆÆg en smaakt goed af, maar gebruik vooral een kruidenkaas die je zelf lekker vindt. Kies je voor een drogere variant (Boursin Cuisine wordt speciaal gemaakt om in sauzen of stoofpotten te verwerken), roer de kruidenkaas dan eerst wat los met wat melk of room. Hou je niet van zalm? Geen probleem! Je kan bijna elke andere vis gebruiken, probeer eens een stukje tilapia, kabeljauw of misschien wel wat scampi’s! Sowieso lekker!

Creamy ovenschotel met zalm, prei en wortelen

Aantal personen: 4 grote porties

Ingrediƫnten

  • 500 gr krieltjes (voorgekookt en geschild uit de koeling)
  • 500 gr jonge worteltjes
  • 500 gr prei
  • 400 gr zalm, diepgevroren
  • 2 potjes Boursin Cuisine light (+-400 gr)
  • Een handjevol gemalen kaas, optioneel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
  2. Snij de prei en de worteltjes in kleine, stukjes. Snij de krieltjes in de helft. Dit is cruciaal want anders worden de groenten niet gaar. Zorg dat de groenten goed droog zijn.
  3. Om de zalm bevroren te gebruiken, steek de vis voor 30 seconden in de microgolf zodat je het met een scherp mes in hapklare stukken kan snijden.
  4. Doe alle ingrediƫnten in een grote ovenschaal en roer goed door elkaar (or zet eerst ondereen in een grote kom). Kruid af met peper en zout.
  5. Strooi eventueel wat gemalen kaas over de bovenkant voor een extra goudbruin korstje en zet de ovenschaal op het onderste rek voor een uur in de oven. Als de bovenkant te bruin begint te worden kan je die afdekken met wat aluminiumfolie.

Notes

Let op! Als je je groenten niet fijn genoeg snijdt, kan het soms echt lang duren voor de schotel gaar is. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Smakelijk!

IMG_8208 copy

Dit vind je misschien ook leuk:

9 comments

  1. Katrijn

    Ik heb je receptje laatst gemaakt, su-per lekker! En perfect als overschotjes-lunch voor de volgende dag op het werk. :) zo willen wij het graag! Heerlijk!!

Plaats reactie