5 van 1 beoordeling

Creamy eenpotsrijst met parmezaan & oesterzwammen

Zelf iets van eten doen groeien? Ik? Ik dacht zelf ook niet dat ik er toe in staat was. Maar ik moet zeggen: missie geslaagd! Ik kreeg van Caffungi de vraag of ik hun set om zelf oesterzwammen te groeien eens wou uittesten. Kennen jullie dit al? Dit is een Antwerps initiatief waarbij koffie residu wordt hergebruikt om dus deze oesterzwammen te kweken. Origineel, toch?

Niet alleen vond ik het een heel erg leuke ervaring om de oesterzwammen zelf te kweken, ze zijn ook gewoon super lekker om in je gerechten te verwerken. Vandaag deel ik dan ook graag deze creamy eenpots rijstschotel.

creamy rijst met parmezaan en champignons-6


Deze vegetarische eenpansschotel is bijna te gemakkelijk om een receptje over te schrijven. Door de rijst in melk en water te koken samen met de gebakken champignons, wordt hij heerlijk creamy en een beetje plakkerig. Doe er een goede portie Parmezaanse kaas bij en je hebt jezelf een heerlijk avondmaaltje.

Creamy eenpotsrijst met parmezaan & oesterzwammen

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediƫnten

  • 350 g rijst
  • 300 g champignons
  • 2 teentjes look
  • 1 bouillonblokje
  • 300 ml melk
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Ter garnering: Verse peterselie

Instructies

  • Snij de champignons in hapklare stukken en bak ze in een pan met brede zijden aan voor ongeveer 4 minuten.
  • Voeg dan de teentjes look toe, fijngehakt, en bak nog zo’n minuutje mee.
  • Voeg de rijst toe, samen met het bouillonblokje, de melk en ook nog eens 300ml water.
  • Laat het geheel sudderen op middelhoog vuur (met deksel indien mogelijk) voor 10-15 minuten tot de rijst gaar is. Het water moet grotendeels opgenomen zijn, maar het geheel mag niet droog zijn. Voeg indien nodig nog wat water (of melk) toe tijdens het koken.
  • Haal van het vuur en meng de Parmezaanse kaas onder de rijst. Serveer met verse peterselie.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

creamy rijst met parmezaan en champignons-2

Nog goesting?

Vegetarisch
00:45

Spruitjes & zoete aardappel salade

Hapjes
00:05

Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn

Lunch
00:05

Turks brood met geroosterde paprika, olijventapenade en...

Vegetarisch
00:21

Veggie vol-au-vent

Vegetarisch
00:40

Oosterse couscous met gegrilde groenten

Hartige hapjes
01:15

Zelfgemaakte crackers met zaden

Lunch
00:45

Winterse quiche met pompoen en rode biet

Salades
00:40

Salade met zoete aardappel, spruitjes en haloumi