Courgette soep met ricotta

Jep, soep met dit weer? Jazeker! Ik hou van soep & naar mijn mening past soep dan ook bij elk weer. Denk aan alle voordelen: je kan het ruim op voorhand maken (blijft 4 dagen goed in de koelkast), je hoeft het alleen maar op te warmen, je kan er ingooien wat je wilt en je kan het heerlijk buiten opeten of slurpen in het zonnetje.

Dit frisse lentesoepje zal je dan ook zeker smaken. De courgette is terug in seizoen en aangezien dat mijn favoriete groente is kon een courgettesoepje op de blog niet ontbreken. Ik had ook nog wat spinazie liggen in de koelkast dus gooide ik die er ook bij, natuurlijk helemaal optioneel. Zodra het soepje klaar was, blende ik het even en roerde ik er nog wat frisse ricotta onder om het lentegevoel helemaal compleet te maken.

Het enige wat ik soms lastig vind bij soep is dat je niet meteen ook je eiwitten binnenkrijgt. Daarom bedacht ik om in plaats van het standaard boke of croutons eens krokante spekreepjes te gebruiken in de soep. Zo krijg je toch iets crunchy (I like!) & heb je meteen een goede bron van proteïnen binnen. Zeker als je kalkoenspek gebruikt zoals ik, dat is dan ook nog eens zeer laag in vetgehalte.

Courgette soep met ricotta

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 bouillonblokje
  • 100g ricotta
  • 200g (kalkoen)spekreepjes

Werkwijze

  1. Zet een grote soeppot op het vuur en laat wat olie heet worden. Zet je waterkoker ook meteen aan.
  2. Snij de ui, courgette en aardappelen grof en bak in de pot voor ongeveer 5 minuten tot ze wat kleur beginnen te krijgen.
  3. Zet de groenten onder met water en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout.
  4. Laat koken voor ongeveer 20 minuten tot de aardappelen helemaal gaar zijn.
  5. Blend de soep en roer de ricotta er onder voor extra creamyness.
  6. Bak in een klein pannetje de spekreepjes zonder olie tot ze lekker krokant zijn en serveer op de soep.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie