Cottage cheese pancakes

 

IMG_8165 copy

Cottage cheese pancakes, I know! Ik weet echt niet waarom ik zo lang gewacht heb om deze topper met jullie te delen. Toen ik nog op mijn kleine studentenkamertje woonde, maakte ik deze 3-ingredient pancakes al als ontbijt, om nadien het recept te delen met Het Lief die er ook ontzettend van smulde! Maar ken je dat hoe je soms gewoon ineens een recept uit het oog verliest? Wel, ik ben blij dat ik deze topper terug herontdekt heb!

Voor diegenen die cottage cheese of Hüttenkäse niet kennen, you are missing out! Het is qua textuur moeilijk met iets anders te vergelijken, maar het is officieel een kwarkachtige kaas met een lobbige of korrelige structuur. Het is echt niet zo vies als het lijkt, trust me.  Mijn favoriete (& snelste) manier om het te eten is om er gewoon een lepeltje confituur onder te mengen. Smullen maar! Ik kan me echter wel voorstellen dat het wel wat gewenning vraagt voor je bij op de cottage cheese trein springt. De laatste weken heb ik weer zo een fase waarin ik het bijna elke dag eet!

Vandaar dat ik dus vandaag deze fantastische ontbijtpannenkoeken deel, een ideale manier om cottage cheese te leren kennen. Ben je echt nog een nieuwtje en durf je niet zo goed? Blend de eerste keer het deeg dan met een staafmixer of in een blender om een hele creamy en gladde pannenkoeken te krijgen en wanneer je verkocht bent aan de smaak kan je het deeg eens gewoon met de klopper maken, brokjes en al!

IMG_8185 copy

Eet de pannenkoekjes zo, of met wat siroop of fruit. En wat nog beter is, je kan ze prima een dagje op voorhand maken. Dus als je een ontbijtje voor onderweg wil, kan je ze gerust ’s avonds al klaarmaken en in een bakje doen. Door de cottage cheese, dat boordevol eiwitten zit trouwens, kan je er helemaal tegenaan tot de lunch.

Cottage cheese pancakes

Aantal personen: 2 serieuze porties

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 200 gram cottage cheese
  • 4 eieren
  • Snuifje kaneel, optioneel

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door. Je kan ook alle ingrediënten blenden of mixen met een staafmixer voor een gladder beslag. Up to you!
  2. Verwarm een pan voor op middelhoog vuur.
  3. Bak de pannenkoekjes een grote eetlepel per keer. Het deeg is redelijk dik dus spreid het een beetje uit met de achterkant van je lepel voor wat bredere pannenkoekjes.
  4. Bak de pannenkoekjes aan de eerste kant voor 2 minuten, en dan nog 1 minuutje aan de andere kant.
  5. Werk de pannenkoeken af met wat fruit naar keuze of een goede drizzle of ahornsiroop

Smakelijk!IMG_8179 copy


Volg je Kokerellen al?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest

 

Dit vind je misschien ook leuk:

8 comments

  1. Galina

    Ik heb inderdaad moeite met cottage cheese om de redenen die jij omschrijft, maar de pannenkoeken zien er zó lekker uit op de foto dat ik geneigd ben het te proberen ;)

Plaats reactie