Classic tomatensoep met kaasbrood

IMG_7509 copy

Iedereen zou een goed receptje voor tomatensoep in zijn repertoire moeten hebben. Heb jij dat nog niet? Dan ben je vandaag bij Kokerellen aan het goede adres! Niet alleen is deze soep heerlijk lekker en hartverwarmend op een grauwe herfstdag, hij is ook nog eens erg gemakkelijk om te maken & je hebt er alleen ingrediënten voor nodig die je al in je voorraadkast hebt liggen. Ideaal als je geen stap de deur uit wil zetten dus. ;)

Een goed soepje smaakt bij mij altijd, maar nu de dagen korter worden heb ik steeds meer nood aan een kommetje dampende soep als ik thuis kom van werk. Niet alleen is soep gezond omdat het boordevol groenten zit (altijd een plus om je groenten meteen binnen te hebben), je gaat er ook je eerste hongertje mee te lijf waardoor je rustig nog wat kan klussen of aan het avondeten kan beginnen.

Ik vind tomatensoep met verse tomaten ook heel lekker, maar deze soep smaakt echt traditioneel en diep naar tomaten met een heerlijke Italiaanse smaak. Een paar blikken met tomatenblokjes heb ik trouwens altijd wel in huis, dus wanneer ik maar zin heb kan ik deze soep snel in een pot klaarmaken. Een half uurtje sudderen en klaar is kees. Mijn geheime ingrediënt is op het einde 2 eetlepels balsamico azijn toevoegen voor een friszure toets. Maak er een lekker kaasbroodje bij en het avondeten staat klaar!

Classic tomatensoep met kaasbrood

Aantal personen: 4 kommen soep

Ingrediënten

    Voor de soep:
  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote ui*
  • 3 teentjes look*
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 bouillonblokjes (groenten/rund)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el balsamico azijn
  • Voor het kaasbrood:
  • 1 dikke boterham
  • 1 lapje kaas of een handjevol gemalen kaas

Werkwijze

    Voor de soep:
  1. Snij de ui grof en fruit aan in een grote pot met wat olie tot hij glazig ziet (5 min).
  2. Snij de look grof en voeg samen met de Italiaanse kruiden toe aan de ui. Bak een minuutje mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, suiker en 0,5 liter water toe aan de ui. Laat een half uurtje sudderen
  4. Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  5. Voeg de azijn toe en laat eventueel nog wat doorkoken om de soep wat dikker te maken.
  6. Voor het kaasbroodje:
  7. Verwarm de oven met bovengril voor op 200°C.
  8. Beleg de boterham met de kaas (en eventueel Italiaanse kruiden voor een extra touch) en zet onder de gril boven in de oven. Bak tot goudbruin, hou in de gaten want dit kan snel gaan!

Notes

** Heb je deze niet in huis, kan je ook voor een 100% voorraadkast soep gaan met een eetlepel uipoeder en een theelepel lookpoeder.

Smakelijk!

IMG_7502 copy


 Volg je Kokerellen al?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk:

14 comments

  1. Katrien Debraekeleer

    Ik maak wel vaker tomatensoep, maar heb er nog nooit balsamico azijn aan toegevoegd. Dat ga ik toch een keertje proberen de volgende keer.

  2. Britt

    Klinkt SUPER!!! Een tomatensoepje zoals ik het graag heb, ik ga ze morgen maken! Maar ik heb nog 1 vraagje: je stelt dit recept voor om bv. te eten tijdens een suikervrije maand. Welk brood gebruik je dan? Of is het dan zonder het brood?

  3. Pingback: 5 voordelen van verse soep | Florette

Plaats reactie