5 van 1 beoordeling

Ciabatta met parmaham en ricotta

Hoeraa, het is kerstvakantie! Of gewoon een eenvoudige werk-maandag voor velen (ik deel in jullie leed werkenden!). Ik kijk nu écht wel uit naar kerstavond. Lekkere hapjes, heerlijk eten, maar door al die inspiratie vergeet ik dikwijls dat er de dagen voor en na Kerst ook nog eten op tafel moet komen. En eerlijk gezegd heb zelfs ik niet echt zin om dan nog uitgebreid te gaan koken. Daarom kies ik dan wel eens voor een snel te maken broodje, maar wees gerust, de smaak moet zéker niet onderdoen! :)

Dit broodje is namelijk DE hemel! Echt waar, als er engeltjes en wolkjes in zaten zou dit broodje écht de hemel zijn. Enkele weken geleden liep ik langs een Italiaanse traiteur en kocht ik er een broodje, aangezien ze – van horen zeggen – “de beste van ’t stad (of ’t stàd)” bleken te zijn. Wel, dat statement kan ik alleen maar beamen. Dit broodje is dan ook geïnspireerd door de heerlijke Italiaanse keuken, maar het is fool- en budgetproof! Neem het mee als lunch of eet het als avondmaal met een verwarmende kom soep. Ladies & gentlemen, we have a winner!  

Ik weet dat ricotta tussen een broodje een beetje vreemd klinkt, maar trust me dit moet je proberen! De traditionele mozzarella, pesto en tomaat is er niets tegen. Een ciabatta is het perfecte broodje voor deze overheerlijke vulling, maar moest je dat niet kunnen vinden zal een gewoon broodje zeker en vast ook erg lekker zijn! En lust je niet graag pesto, dan kan je deze ook gewoon weglaten.

Ciabatta met parmaham en ricotta

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling

Ingrediënten

  • 1 ciabattabroodje afbak is perfect!
  • 4 eetlepels ricotta
  • 6 schelletjes parmaham
  • 2 eetlepels groene pesto
  • een handje vol rucola

Instructies

  • Als je een afbakbroodje kiest, verwarm de oven dan voor en bak het broodje volgens de instructies.
  • Snij het broodje in twee en bestrijk de onderkant met de pesto en leg de parmaham er op.
  • Bestrijk de bovenkant royaal met ricotta en kruid goed met peper en zout.
  • Voeg nog wat rucola toe en je broodje is klaar!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Broodje parma 2

Nog goesting?

Lunch
00:25

Salade met gegrilde geitenkaas en druiven

Lunch
00:15

Caesar salad wrap

Lunch
00:40

Pompoensoep met courgette

Lunch
00:30

Kerstmenu: Feestelijke soep met champignons en gerookte...

Lunch
00:35

Pompoen beleg voor op de boterham

Lunch
00:15

Homemade Pitasalade

Lunch
00:20

Knolselder salade met appel en walnoten crunch

Lunch
00:20

Warm broodje kip hawai