Chocomelk op een stokje

IMG_8980 copy

Iedereen kent ze wel. De heerlijke chocoladeblokjes op een stokje die je saaie warme melk omtoveren tot de meest lekker smakende chocomelk. Wist je dat ze eigenlijk super gemakkelijk zelf te maken zijn? Hoe geweldig zien ze er wel niet uit? Dat is pas een leuk geschenk om iemand cadeau te doen!

Deze stokjes hebben eigenlijk niet echt een recept nodig, zo gemakkelijk zijn ze. En qua ingrediënten zitten we ook al goed. Ik gebruikte er namelijk voor de mijne maar 3! Je hoeft niets meer te doen dan wat chocolade te smelten en te gaan kijken welke kleur versiering je wilt toevoegen. Laat je creativiteit vooral gaan. Kies zoals mij voor sprinkels of marshmallows of ga helemaal zot en maak laagjes met verschillende soorten chocolade of voeg iets toe in de chocolade zoals rozijntjes, stukjes oreo of andere lekkernijen.

Het enige wat je zeker nodig hebt voor deze lolly’s is een ijsblokjesvorm (of een mini cupcakepan zou ook perfect werken) en wat lolly-stokjes. Ik kocht de mijne in een speciaalzaak, maar je kan ook prima gewoon houten of bamboe lepeltjes gebruiken of van die gekleurde ijsschepjes die je misschien nog in je kast hebt liggen van afgelopen zomer. Voor de rest heb je wat chocolade nodig en maximaal 10 minuten later zijn deze chocomelkstokjes klaar om te gebruiken.

IMG_8955 copy

Chocomelkstokjes

Aantal personen: afh. van je ijsblokjes vorm (bij mij 12)

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade
  • Sprinkels optioneel
  • Marshmallows optioneel
  • Tools:
  • ijsblokjesvorm
  • lolly-stokjes, ijslepeltjes of iets anders dat als 'handvatje' kan dienen

Werkwijze

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes met een mes.
  2. Doe de helft van de chocolade in een kommetje en zet het in de microgolf voor 30 seconden.
  3. Roer de chocolade goed door en zet opnieuw in de microgolf voor 15 seconden. Herhaal dit proces tot alle chocolade gesmolten is.
  4. Doe dan de rest van de gehakte chocolade bij de gesmolten chocolade en roer goed door zodat alle chocolade uiteindelijk smelt.
  5. Schep een kleine theelepel sprinkels in de bodem van een ijsblokjesvorm.
  6. Vul elk vakje daarna met de gesmolten chocolade.
  7. Werk eventueel af met wat mini marshmallows en zet voor 10 minuten in de ijskast.
  8. De chocolade is nu iets opgesteven dus nu kunnen we onze stokjes erin zetten.
  9. Zet de vorm terug in de ijskast en laat minstens 1 uur opstijven.
  10. Wiggel langs de onderkant met de vorm en de blokjes komen er mooi uit!

Smakelijk!

IMG_8979 copy

Dit vind je misschien ook leuk:

8 comments

Plaats reactie