Chocoladetaart met banaan

Vorige week organiseerde Fair Trade België een actie waarbij je een cake kon bakken om eerlijke voeding te promoten. Uiteraard steun ik met alle plezier zulke initiatieven, dus bakte ik ook een eigen variant met chocolade & banaan. Deze bleek zo lekker te zijn, dat ik hem jullie zeker niet wil onthouden.

Deze chocoladetaart is super zacht, luchtig & nog een beetje plakkerig tegelijkertijd. Een ideale combinatie als je het mij vraagt. De helft van de bananen worden geprakt en door het deeg gemengd. De andere helft gaat bovenop de cake. Ben je nu echt geen bananenfan? No worries, je kan deze cake ook prima maken door gewoon de bananen weg te laten.

Banaan & chocolade is écht een match made in heaven. Wie vindt dat ook? Denk maar aan banana split, de oefties van vroeger (haha wie kent die nog van de hoogdagen van de cinéma?) en dus ook deze heerlijke chocoladetaart. Hij wordt gewoon in 1 kom gemaakt, alles wordt ondereen gezet en hij kan in de oven. Gemakkelijk, snel en een echte crowd pleaser.

Chocoladetaart met banaan

Ingrediënten

  • 200g melkchocolade (puur kan ook)
  • 130g bloem
  • 30g cacaopoeder
  • 200ml kokend water
  • 125g rietsuiker
  • 50ml neutrale olie
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 bananen

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de bananen en doe twee bananen op een bordje en prak ze tot puree. Hou de anderen even apart.
  3. Breek de chocolade in stukjes en leg in een grote kom samen met het cacaopoeder. Giet het kokend water erover en laat even staan tot de chocolade gesmolten is en meng dan goed door. Voeg het ei & olie toe en meng goed.
  4. Voeg hier de rietsuiker, bloem, bakpoeder en de geprakte banaan en meng tot een egale massa.
  5. Smeer je bakvorm in met wat olie zodat de cake gemakkelijk loskomt en giet het mengsel er in.
  6. Versier de bovenkant met gehalveerde stukjes banaan.
  7. Zet in de oven voor 55 minuten en laat volledig afkoelen.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

Plaats reactie