Bladerdeeghapje met champignons

bladerdeeghapje-champignons-3

We zijn officieel in december beland. Kunnen jullie het al geloven? Volgende week komt de Sint al en voor je het weet schuiven we onze voeten weer onder tafel om van een hele reeks kerstdiners te genieten. Maar wat mij betreft moeten we niet tot eind december wachten om te feesten, dus vandaag deel ik alvast het perfecte party hapje (want: lekker, gemakkelijk en snel te maken!) dat je kan maken om je gasten eens lekker te verwennen.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb altijd een dubbel gevoel bij hapjes. Eigenlijk vind ik ze fantastisch. Je krijgt meteen eten gepresenteerd als je ergens arriveert (oh hallo food!), je kan er de hele avond door van blijven pitsen en je kan mixen en matchen zoveel je wil (aan te raden voor elke zoetebek die ook van hartig houdt). Maar langs de andere kant zijn hapjes ook vaak de start van een avond gevuld met eten. En er is één ding dat ik niet kan als het op hapjes aankomt; er van af blijven! Dus ik ga heel vaak al met een gevulde maag aan tafel. Wie heeft hier nog last van?

bladerdeeghapje-champignons-2

Anyway. Genoeg over mij en mijn goedgevulde maag en over naar het heerlijke hapje dat ik bladerdeeghapje met champignons gedoopt heb. Niet erg origineel. Ik weet het. Maar dat hoeft ook niet, want dit hapje heeft echt geen fancy naam nodig om zich te verkopen. Ze zien er geweldig feestelijk uit, ze hebben heerlijk luchtig bladerdeeg, gecombineerd met kruidige winterse champignonschijfjes. Zelfs Het Lief (die toch iets of wat achterdochtig is ten opzichte van champignons in de meeste bereidingen) is helemaal fan!

Bladerdeeghapje met champignons

Aantal personen: 20 hapjes

Ingrediënten

  • 1 lap bladerdeeg
  • 250g champignons
  • 2 teentjes look
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ei

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de champignons in dunne plakjes, kruidt goed met peper en zout en bak ze in wat olie in een pan.
  3. Snij ondertussen de look en rozemarijn fijn.
  4. Doe ze een minuutje voor ze klaar zijn de look en rozemarijn erbij en roer goed door. Laat wat afkoelen.
  5. Neem een klein glaasje (ik gebruik een shotglaasje) om kleine rondjes uit het bladerdeeg te maken.
  6. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er de rondjes met wat ruimte van elkaar op.
  7. Prik elk rondje een paar keer met een vork.
  8. Klop het ei los met een beetje water en bestrooi elk rondje ermee.
  9. Verdeel de champignons over de rondjes en bak in de oven voor 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Smakelijk!

bladerdeeg-hapje-champignons

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

Plaats reactie