Appel kaneel ontbijttaartje

appel-kaneel-ontbijt-taartjes-2

Verveel ik jullie al met mijn vele appelreceptjes? Ik hoop van niet, want dit is er ééntje dat je zeker ook eens moet uitproberen. Een individueel appeltaartje uit de oven dat van elk ontbijt een feestje maakt. Natuurlijk helemaal snel, gemakkelijk & gezond!

Een ontbijt moet iets zijn waar je tijdens deze donkere dagen naar kan uitkijken, zodat je uiteindelijk toch de benen onder je laken uit trekt om de koude te trotseren. Of zo denk ik er toch over! Koude ontbijtjes zoals yoghurt en smoothiebowl komen bij mij wekelijks terug in de zomer, maar in de winter heb ik toch meer nood aan iets warms. Deze ontbijttaartjes zijn daar perfect voor!

appel-kaneel-ontbijt-taartjes-4

Met maar 5 ingrediënten – die stuk voor stuk goed voor je zijn – maak je in 2 minuten het deegje en na 20 minuutjes in de oven (neem een douchke, check je e-mails, knuffel met je kat, …) is je heerlijk decadent ontbijtje klaar. Héérlijk genieten en daarna ben je klaar om de dag aan te kunnen, geloof me!

Appel kaneel ontbijttaartje

Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 60g havermout
  • 2 eieren
  • 100ml melk
  • 1tl kaneel
  • 1 appel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appel en snij in kleine blokjes.
  3. Meng de havermout, eieren, melk en kaneel en voeg dan de appel toe.
  4. Vet twee ovenvaste schaaltjes in en verdeel het mengsel over de bakjes.
  5. Bak in de oven voor 20-25 minuten tot goudbruin aan de bovenkant.
  6. Laat iets afkoelen voor je ze verorbert.

Smakelijk!

appel-kaneel-ontbijt-taartjes-3

Dit vind je misschien ook leuk:

7 comments

    • Ellen van Kokerellen

      Hoi Char! Dat kan je zeker doen! De smaak is iets anders, maar ook nog zeker lekker. Je kan het dan koud of warm eten (microgolf of als je de tijd hebt terug 15 minuten in de oven met een aluminiumfolietje er over voor de ultieme smaak!) x

Plaats reactie