Nog geen beoordelingen

5-ingredient bananenbrood (gluten- en suikervrij!)

We hadden het al eerder over de ontbijtsleur en vandaag wil ik dan ook graag opnieuw een heerlijke ontbijtreceptje met jullie delen om elke ochtend met zin uit bed te komen. Dit bananenbrood (eigenlijk is het meer een cake hoor), is luchtig, vochtig en bevat alle goede dingen die je nodig hebt om met volle vaart aan je dag te kunnen beginnen.

Ik kwam bananenbrood al vaak tegen op Amerikaanse foodblogs, maar oorspronkelijk was het helemaal niet zo’n gezond recept. Ook Jeroen Meus deelde zijn versie, maar ik vond de allerlekkerste toch die van Maura (van Yellow lemon tree). Toen ik een foto op Instagram plaatste van deze heerlijke cake, kwamen er meteen veel reacties om het recept te delen met jullie.

bananenbrood

Ik heb het recept aangepast, zodat het perfect bij Kokerellen past. Ik halveerde bijna het aantal ingrediënten en hield enkel diegenen over die je bijna in elke supermarkt kunt krijgen. Geen toegevoegde suikers, geen witte bloem en ook geen gluten, kortom top-gerechtje om de dag mee te starten me dunkt. ;)

5-ingredient bananenbrood (glutenvrij!)

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 01uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
1 cake

Ingrediënten

  • 5 rijpe bananen ong. 500 gram
  • 175 gram boekweitmeel
  • 125 gram kwark/Griekse of gewone yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder 2 volle theelepels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Als je een blender of staafmixer hebt, doe dan alle ingrediënten samen in een kom en pureer tot een gladde massa.
  • Anders prak je de bananen eerst met een vork tot een gladde puree en meng dan de rest van de ingrediënten eronder in een kom met een garde.
  • Vet een bakblik (rechthoekig of rond) in met wat olie en bekleed de onderkant met bakpapier voor extra non-stickyness. Giet het mengsel erin.
  • Bak voor ongeveer 45 minuten (rond iets minder, omdat de bakvorm groter is).
  • Serveer eventueel met wat ahornsiroop of extra kwark.
Ik maakte dit receptje ook al met bosbessen er in. Man man, dat was ook een toppertje! :)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Plakje


  Volg je Kokerellen al?

Facebook IntagramBloglovin Pinterest Twitter

Nog goesting?

Hapjes
00:50

Appel havermoutrepen

Ontbijt
00:40

Scones met blauwe bessen (suikervrij)

Ontbijt
01:10

Courgette cake als ontbijt

Zoete hapjes
00:40

Gezonde banaanmuffins met pindakaas

Hapjes
00:10

Energierijke dadelrepen

Zoete hapjes
00:40

Chocolade Brownies met courgette

Cake & taart
00:45

Appel crumble muffins (suikervrij)

Glutenvrije

4x Rijstwafel party