An apple a day…

img_8151-copy

Eigenlijk ben ik niet zo fan van de herfst, maar toch zijn er een paar Ā dingen die me wel over de streep trekken en me zin doen krijgen in wat koudere weren. Zo is er bijvoorbeeld de pracht en praal buiten van alle herfstige bomen en struiken, mijn verjaardag (volgende week, jeej!) en natuurlijk ook dat appelen terug in seizoen zijn! Daarom zet ik vandaag graag deze Belgische rakker nog eens in de schijnwerpers met een paar leuke recepten die je misschien dit weekend wel op je menu kan zetten!

Ontbijtmuffins met appel

2-copy

Muffins als ontbijt, de Amerikanen doen het iedere dag maar op zich is dat denk ik toch niet de allerbeste gewoonte. Maar met deze muffins zou het dan weer wel een stukje de goede kant op gaan! Minder suiker en boter maar toch boordevol smaak en perfect voor on theĀ go.

Tagliatelle met kip, appel en curry

pasta-zoete-aardappel-1-1

Je kan appel ook gerust gebruiken in hartige recepten. Ik vind het vaak de perfecte frisse toets in een kruidig gerechtje, zoals deze heerlijke en snelle pasta met homemade currysaus.

Winterse fruitsalade

IMG_9383 copy

Fruitsalades doen me aan de zomer denken, maar ook in de wintermaanden kan je prima een mengeling maken van allerlei fruitsoorten die in seizoen zijn. Werk af met wat kokosrasp en je hebt een winnaar!

EĆ©npansschotel met spruitjes en zoete aardappel

img_9943-copy

Oh, ik ben zo blij dat ook spruitjes weer in seizoen zijn! Nee, niet die vieze bittere gekookte spruitjes maar wel die overheerlijke krokante gebakken spruitjes met spekjes, appel en zoete aardappel. Deze moet je gewoon proberen.

Winterse appelcake

img_8151-copy

De meest decadente appelcake die je kan maken, maar boy wat is ie lekker! De vanille en appelcombinatie doet elk bevroren hartje helemaal smelten.

Hopelijk hebben jullie weer genoeg inspiratie voor het komende weekend! Enjoy! X

4 comments

Laat een reactie achter bij Ellen van Kokerellen Reactie annuleren