gemakkelijke, gezonde en snelle hummus rode biet gegrilde paprika en kip curry op Kokerellen

3x heerlijke hummus

Hummus

Hummus is hip! Ik zie het overal opduiken! In Antwerpen is er zelfs pas een zaakje geopend waar je enkel hummus met dippers kan krijgen. Me like! :) Ook in de winkel zie je steeds meer verschillende smaken terugkomen, dus ik moest natuurlijk proberen om mijn favoriete versies na te maken. Super gemakkelijk en in een paar minuutjes heb je een heerlijke dip voor groentjes, beleg voor op de boterham of een heerlijk en gezond sausje voor op je broodjes. Zoek je nog een origineel hapje voor met Pasen bijvoorbeeld? Ideaal!

Jullie kregen van mij al eerder het recept voor de klassieke hummus, maar vandaag verkennen we nieuwe culinaire horizonten met deze drie heerlijke nieuwe smaken, er zit zeker voor ieders wat wils bij! Dit is nog maar het topje van de ijsberg wat de hummus-variƫteiten betreft, dus voel je zelf zeker ook niet geremd om nieuwe smaken en toevoegingen te gaan uitproberen.

Geroosterde paprika hummus

Deze variatie heeft een heerlijke gerookte smaak van de paprika’s en is ideaal als dipsaus, maar bijvoorbeeld ook perfect voor bij een barbecue. Doordat alles in blik of bokaal zit, is het bovendien super snel en gemakkelijk om te maken eens je alles in huis hebt.

Ā Je hebt nodig:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 3Ā geroosterde paprika’s uit een bokaal (150 gram)
  • 1 eetlepel tahini (gemalen sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2de theelepel zout

Ā Werkwijze:

  1. Doe alle ingrediƫnten in een blender en mixen maar!

Rode bieten hummus

Deze roze bieten hummus zal zeker en vast indruk maken op je gasten. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar hij smaakt ook overheerlijk! Ook mensen die bieten niet zo heel erg lekker vinden, zullen deze hummus toch kunnen appreciƫren. Lekker met wat rauwe groentjes, maar ook lekker met fruit of een gemengde salade.

Je hebt nodig:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 gekookte rode bietjes (180 gram)
  • 1 eetlepel tahini (gemalen sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2de theelepel zout

Werkwijze:

  1. Doe alle ingrediƫnten in een blender en mixen maar!

“Kip Curry” hummus

Voor de veggie’s onder ons, of voor diegenen die een vlezige hummus wel kunnen appreciĆ«ren is er dan tot slot de kip curry hummus. Deze hummus wordt heerlijk afgekruid met curry-kruiden (zijn ze wat slap van smaak, bak ze dan eerst even in een droge pan zodat de natuurlijke oliĆ«n vrij kunnen komen) en we laten er bewust wat hele kikkererwten in om de textuur van de kip curry te kunnen benaderen. Een toppertje!

Je hebt nodig:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 eetlepel tahini (gemalen sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2de theelepel zout
  • 1 eetlepel currypoeder

Werkwijze:

  1. Hou 50 gram van de kikkererwten apart en doe de rest in de blender.
  2. Voeg alle ingrediƫnten toe en mixen maar!
  3. Voeg als laatste de hele kikkererwten toe en roer goed door.

Smakelijk!

hummus1


Ā  Volg je Kokerellen al?

Facebook Intagram ā€“ Bloglovin Pinterest Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:

16 comments

  1. jasmine

    Bietenhummus heb ik ook al eens gemaakt, heel lekker!! Wij hadden toen daarbij ‘roden bieten chips’ gemaakt, echt ook een aanrader!! De andere ga ik ook zeker eens uittesten!

  2. Alexandra

    Leuke tips! Ga ik zeker uitproberen. Ben nu toch wel benieuwd naar het adresje in Antwerpen….. Kun je me die toesturen?

  3. Karen

    Hoi Ellen! Welke keukenmachine gebruik jij voor je hummus? Ik heb deze receptjes al zo vaak gemaakt dat ik er al 2 heb laten ontploffen šŸ™ˆ Duidelijk tijd voor een degelijke maar ik heb geen idee waar te beginnen, ik wil zeker zijn dat hij genoeg aan kan :)

Plaats reactie